Pe fondul temperaturilor
caniculare
Inspectorii sanitar veterinari
verifică asigurarea lanţului frigorific pentru produsele perisabile
> „Produsele de origine animală
alterate sau depreciate vor fi confiscate, denaturate şi distruse” arată dr.
Dănuţ Corneanu, director executiv adjunct al DSVSA
Se anunţă
o perioadă caniculară, context în care Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru
Siguranţa Alimentelor Suceava se va asigura că produsele de origine animală
sunt expuse la vânzare în spaţii cu temperaturi adecvate şi condiţii de igienă
corespunzătoare. Dr. Dănuţ Corneanu, director executiv adjunct al DSVSA, informează
că verificate vor fi inclusiv condiţiile de manipulare, depozitare şi
transportare a produselor de origine animală, în mod special a celor
perisabile, cum ar fi carnea preparată, carnea tocată, peştele, ouăle, laptele
şi produsele din lapte. Dr. Dănuţ Corneanu atrage atenţia că este interzisă transportarea produselor
alimentare, în cazul neasigurării unor temperaturi adecvate pentru menţinerea
lanţului frigorific. La fel, nu sunt permise comercializarea şi punerea în
consum a cărnii care „nu a fost inspectată, ştampilată şi certificată sanitar
veterinar”. „Produsele de origine animală alterate sau depreciate pe timpul
transportului, distribuirii, depozitării sau comercializării vor fi confiscate,
denaturate şi distruse” a precizat dr. Dănuţ Corneanu, director executiv
adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare Suceava. Consumatorii pot sesiza
nereguli din domeniul siguranţei alimentelor apelând gratuit, din orice rețea
de telefonie, numărul 0800 826 787 al Call center ANSVSA.