15 noiembrie 2021

 Parcul de intervenţii pe timp de iarnă a fost inspectat de primarul Ion Lungu  şi viceprimarul Lucian Harşovschi

>„Fac apel către toți sucevenii, să fie responsabili și să își pregătească mașinile pentru sezonul rece” a spus şeful municiplităţii

„Ne pregătim pentru un nou sezon de iarnă!” a  anunţat ieri, Ion Lungu, primarul Sucevei care, împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi, a inspectat autospecialele de intervenţii pe timp de ninsoare şi gheţuş ale Diasil Service. 


    

Astfel, parcul auto al utilajelor pentru noul sezon rece este pregătit cu un total de 34 de utilaje pentru deszăpezire. Este vorba despre 22 de autospeciale pentru străzile principale, dotate cu plug și sărărițe de împrăștiere mecanizată a materialului antiderapant şi despre 10 autospeciale pentru străzi înguste şi trotuare dotate cu plug, dar şi de sărărițe de mic tonaj.

Firma sub contract cu Primăria poate ieşi pe teren cu două încărcătoare frontale pentru zăpadă şi gheață, precum şi pentru material antiderapant. La cele de mai sus se adaugă 13 utilaje cu acționare manuală, respectiv 10 sărărițe manuale pentru trotuare, străzi înguste şi parcări şi 3 motofreze pentru îndepărtat zăpada de pe trotuare și din parcări. De asemenea, disponibile sunt 3 autoutilitare pentru transportul muncitorilor, materialului antiderapant necesar sărărițelor manuale și pentru verificarea traseelor în teren. De menţionat este faptul că, 5 utilaje au fost înlocuite în acest an, dintre care 3 pentru carosabil şi străzi principale și două pentru străzi înguste şi trotuare.  Totodată, în stoc se află materialul antiderapant pentru 3 luni de iarnă, adică 1.000 de tone de sare şi 250 de tone de nisip. Dispeceratul de permanență de la sediul Primăriei municipiului Suceava va funcționa începând cu 15 noiembrie, disponibile fiind numărul de telefon 0230.212.696, interior 154/254 şi email: salubrizare@primariasv.ro. La dispOziţiE stă şi dispeceratul operatorului Diasil Service la numărul de telefon 0731.996.856; şi email auto@diasil.ro.
„Fac apel către toți sucevenii, să fie responsabili și să își pregătească mașinile pentru sezonul rece” a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.