Cadre universitare, cercetători și doctoranzi din peste zece țări, la conferinţa de biotehnologii a USV
>Prezentate au fost lucrări privind siguranța
alimentară, dezvoltarea produselor inovative, impactul industriei alimentare
asupra mediului şi metodele de depistare a falsificării produselor alimentare
nternaţionale „Biotechnologies-present and perspectives”, în format online. USV anunţă, printr-un comunicat de presă că, în acest an, au participat cadre didactice universitare, cercetători și doctoranzi din peste zece țări, printre care Ucraina, Ungaria, Polonia, Italia, Spania, Finlanda, Republica Cehă, Maroc, Republica Moldova, Canada și România. Lucrările conferinței au cuprins mai multe secţiuni, respectiv Biotehnologii în industria alimentară; Științe inginerești aplicate; Calitatea și siguranța produselor alimentare; Echipamente pentru industria alimentară; Ecologie și protecția mediului și Științe interdisciplinare. Acestea s-au bucurat de 150 de participanți, care au susţinut public 75 de lucrări științifice pe teme privind siguranța alimentară; dezvoltarea de produse alimentare inovative și funcționale; impactul industriei alimentare asupra mediului; dezvoltarea și implementarea de noi metode privind depistarea falsificării produselor alimentare, cât și cu referire la valorificarea subproduselor din industria alimentară ca parte a economiei circulare. Conform comunicatului de presă al USV, unul dintre sponsorii științifici ai conferinței este revista Applied Sciences, cotată în baza de date internaționale ISI Web of Science/Clarivate Analystics în primele 50% reviste din domeniul Inginerie multidisciplinară. Lucrările selectate cu prilejul conferinței vor fi publicate în numărul special al revistei Applied Science. Printre invitații speciali ai ediției din acest an s-a numărat și prof. univ. dr. Vania Atudorei, microbiolog în Canada, care a susținut o prelegere privind importanța microorganismelor în biotehnologiile alimentare și medicale. „Domnul profesor a afirmat faptul că studiile în domeniul alimentar prezintă o importanță strategică, deoarece alimentele au o importanţă strategică la nivel global” se reliefează în comunicatul de presă al Universității „Ştefan cel Mare” Suceava.