17 noiembrie 2021

Patinoarul artificial se deschide în ajunul Zilei Bucovinei

>În primele două zile, intrarea va fi gratuită, în pregătirea sezonului Primăria de patinaj Primăria făcând reparaţii capitale de 300.000 de lei

Patinoarul artificial de pe strada „Universităţii” din municipiul Suceava este pregătit să-şi deschidă porţile. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, potrivit căruia, în acest an, obiectivul a trecut deja prin  ample lucrări de reparaţii.  Valoarea acestora se ridică la 330.000 de lei, fiind vorba, în primul rând, despre repararea acoperişului, cu refacerea hidroizolaţiei, primenit fiind, totodată, şi acoperişul magaziei. La acestea  se adaugă o serie de intervenţii interioare şi exterioare, precum reparații la pereți și tavane; înlocuirea ușilor interioare și exterioare; înlocuirea geamurilor; repararea pardoselilor, grupurilor sanitare, instalaţii sanitare şi electrice, precum şi a trotuarelor. 
Primarul informează că, în acest sezon, Patinoarul artificial va fi la dispoziţia amatorilor începând de sâmbătă, 27 noiembrie, în ajunul Zilei Bucovinei. Pentru început, în primele două zile, respectiv pe 27 şi pe 28 noiembrie, intrarea va fi gratuită.Întrucât starea în care se afla obiectivul necesita unele intervenţii absolut necesare, intrarea în reparaţii capitale a fost anunţată, de către primarul Sucevei, încă din vară. Aceasta deşi în curs de întocmire era documentaţia pentru un amplu proiect de acoperire. „Urmează în perioada următoare să acoperim Patinoarul” arată ediul-şef. Reamintim că, în luna martie a anului 2016, Ion Lungu informa că municipiul Suceava  fusese prins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea alocării de fonduri pentru lucrările de acoperire a Patinoarului artificial de pe strada „Universităţii”. La acel moment, ca prioritate, Suceava ar fi fost al doilea din ţară, după Bucureşti, în ordine urmând Ploieşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Brăila şi Craiova.