08 noiembrie 2021

La Aeroport şi Parcul Industrial „Bucovina I”

Reţele de apă de canalizare” cu finanţare prin PNDI „Anghel Saligny”

  • Infrastructura comună a acestora, cu o vechime de peste 20 de ani, nu mai corespunde „standardelor curente în domeniu şi nici ritmului de dezvoltare a celor două unităţi”  

Consilierii judeţeni suceveni, întruniţi, ieri, în şedinţă extraordinară, au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind Cererea de finanţare pentru obiectivul de investiţii  „Reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare” de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi Parcul Industrial „Bucovina I”, în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii (PNDI) „Anghel Saligny”. Cu această finanţare atrasă, Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi Parcul Industrial „Bucovina I” vor fi echipate cu reţele edilitare în conformitate cu directivele şi standardele naţionale şi europene. Astfel, conducta de aducţiune va fi dimensionată pentru a satisface necesarul de apă pentru cele două obiective, iar în perspectivă şi pentru oraşul Salcea şi comuna Adâncata. Se apreciază că, odată cu  finalizarea şi darea în folosinţă a investiţiei, nivelul de trai al locuitorilor va creşte,  la fel şi „atractivitatea” zonei în rândul investitorilor. Nu în cele din urmă, de menţionat este şi faptul că standardele de calitate a apei potabile vor fi cele corespunzătoare Legii calităţii apelor nr. 458 din 2002 şi Directivei Consiliului European98/83/CE.

Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi Parcul Industrial „Bucovina I” sunt obiective de importanţă judeţeană şi regională, infrastructura de apă şi de canalizare comună a acestora, cu o vechime de peste douăzeci de ani, necorespunzând „standardelor curente în domeniu, ritmului de dezvoltare a celor două unităţi, cât şi zonei în care sunt situate”.