17 noiembrie 2021

Cel mai prost an pentru asfaltările din municipiul Suceava

>„Principala problemă-care mă îngrijorează şi pentru perioada următoare-este lipsa forţei de muncă la constructori”  subliniază primarul Lungu

>Dacă în vara anilor anteriori se intervenea şi cu douăsprezece formaţii de muncitori şi utilaje, în 2021 au lucrat cel mult câte două-trei echipe

Există două probleme majore în România: pandemie şi lipsa forţei de muncă, a declarat ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cu prilejul bilanţului activităţilor de întreţinere, reparare şi investiţii în infrastructura rutieră locală.
Edilul-şef este dezamăgit de volumul redus al lucrările efectiv făcute în anul 2021, menţionând că, în ciuda faptului că Primăria are încheiat contract cu patru firme constructoare specializate, „în acest an asfaltările au fost foarte reduse”. 
„O spun din capul locului, de când sunt primar, acesta este cel mai rău an în ceea ce priveşte asfaltările.  S-a asfaltat foarte puţin, iar principală problemă este lipsa forţei de muncă” evidenţiază Lungu. Potrivit şefului municipalităţii sucevene, dacă în vara anilor anteriori s-a intervenit şi cu douăsprezece formaţii de muncitori şi utilaje, în 2021 au lucrat cel mult câte două-trei echipe. De-a lungul anului, covoare asfaltice au fost turnate, sau sunt încă în curs de amenajare, pe numai 13 străzi, respectiv pe „Staţiunii”, „Muncii”, „Ion Grămadă”, „Aurel Vlaicu”, „Pimen Suceaveanul”, „Parcului”, „Petru Muşat”, „Mirăuţi”, „Crângului”, „Vasile Pârvan”, „Lipoveni-prelungire” şi „Jupiter”. Totodată, modernizate au fost 953 de locuri de parcare rezidenţiale, acestea fiind considerate insuficiente, motiv pentru care se lucrează în continuare. „Facem tot ce posibilul să asfaltăm ce mai putem, în continuare, cât va mai ţine vremea cu noi. Dar, este un an care nu performează din puntul de vedere al asfaltărilor, principala problemă - care mă îngrijorează şi pentru perioada următoare -, fiind lipsa forţei de muncă la constructori” a conchis Ion Lungu, şeful administraţiei publice locale din Suceava.