19 noiembrie 2021


 

Ion Lungu, primarul Sucevei   

Îi asigur pe suceveni că nu vor fi probleme cu căldura şi apa caldă

>Către Bioenergy a fost îndreptat avansul necesar constituirii stocurilor de biomasă, „astfel încât costurile la energia termică să fie cât mai mici” 

Primăria Suceava a primit peste 2 milioane de lei pentru termoficare, informează Ion Lungu, primarul Sucevei. În vederea asigurării energiei termice pentru încălzirea consumatorilor casnici, prin hotărâre a Guvernului Românei, municipiilor Suceava, Rădăuți și Vatra Dornei li s-au alocat, în total, mai mult de 4 milioane de lei. Reşedinţa de judeţ s-a ales cu aproximativ 2,1 milioane de lei, Rădăuți a primit 1,5 milioane, iar Vatra Dornei a beneficiat de 619.000 de lei.

Potrivit şefului municipalităţii, în toamna aceasta, de la bugetul de stat, reşedinţei de judeţ i s-a alocat un sprijin financiar de 17 milioane de lei, bani îndreptaţi înspre societatea comercială Bioenergy, producătorul de energie termică din Lunca Sucevei. „Am achitat avansul către societatea de termoficare, până în luna aprilie 2022. Sperăm ca lucrurile să meargă bine acolo, în sensul asigurării funcţionării pe biomasă, în acest an” arată Lungu. Conform şefului administraţiei locale din reşedinţa de judeţ, stocurile de biomasă au început să crească, condiţii în care costurile cu serviciul de alimentare cu apă caldă şi căldură vor fi unele rezonabile. „Se fac depun eforturi, în continuare, Primăria a făcut tot ceea ce i-a stat în putere, şi-a făcut datoria. Îi asigur pe suceveni că nu vor fi probleme cu căldura şi apa caldă. Sperăm să funcţionăm pe biomasă, astfel încât costurile la energia termică să fie cât mai mici” a conchis Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.