17 iunie 2020


Symmetrica modernizează parcarea de la Turnul Unirii din Suceava
  • Lucrările de lângă „Monumentul Trianon”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi Palatul de Justiţie  sunt  atribuite pentru 320.000 de lei, primarul Lungu considerând că acesta este  „kilometrul zero” al reşedinţei de judeţ

Parcarea de lângă Turnul Unirii, din prejma Palatului de Justiţie din municipiul Suceava, este supusă intervenţiilor de modernizare. Primarul Ion Lungu a lansat această iniţiativă cu prilejul slujbei de comemorare a eroilor Marii Uniri de pe 1 Decembrie 1018. Ceremonia a avut loc pe 4 iunie, dată la care, în 1920 era semnat Tratatul de la Trianon şi se consfinţeau graniţele României Mari. „Zona respectivă,  adică parcarea de la Curtea de Apel şi Tribunal, aşa cum este cunoscută, va fi modernizată printr-un proiect de asociere între Primăria municipiului Suceava şi Curtea de Apel” a declarat primul gospodar al reşedinţei de judeţ. Valoarea lucrărilor este calculată la 350.320 de lei, fără TVA, iar licitaţia a fost câştigată de societatea comercială Symmetrica. Edilul-şef consideră că acesta este „kilometrul zero” al municipiului Suceava, modernizarea urmând a pune în valoare Turnul Unirii şi Biserica „Naşterea Maicii Domnului”.  „O dată cu ordinul de începere a lucrărilor vom moderniza această parcare, una foarte importantă, din zona centrală a oraşului” a subliniat Ion Lungu, primarul Sucevei.  
Deoarece contractul pentru îmbrăcare şi reparare cu pavele pe raza municipiului Suceava expirase, societatea comercială Symmetrica beneficiază de o prelungire de 4 luni a acestuia. Între timp, Serviciul în cauză a fost scos la licitaţiei, iar în conformitate cu caietul de sarcini, noul contract urmează a fi parafat pentru 12 luni, la o valoare scoasă la mezat de 1,7 milioane de lei.