25 iunie 2020

Grădiniţele din Suceava nu vor fi redeschise
  • „Este un risc pe care nu pot să mi-l asum” a declarat primarul Ion Lungu, bazându-se pe datele DSP Suceava privind evoluţia epidemiei COVID-19

Grădiniţele din municipiul Suceava rămân închise pe durata verii. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, şeful municipalităţii precizând că, până acum, în reşedinţa de judeţ s-au înregistrat 8 solicitări pentru reluarea activităţii. Edilul-şef spune că a purtat discuţii cu directorii unităţilor de învăţământ preşcolar, final considerându-se că demersul ar fi unul riscant.  „Nici înainte, pe timp de vară, în perioada vacanţei, acestea nu funcţionau. Deocamdată, este un risc pe care nu pot să mi-l asum, având vedere că, potrivit atenţionărilor noului director al DSP Suceava, încă există aceste cazuri de coronavirus la noi, în Suceava, în ţară şi în întreaga lume” subliniază primarul.
Lungu a făcut apel la suceveni să continue să respecte regulile de distanţare fizică şi cele de igienă, purtând mască de protecţie în spaţiile publice închise, în mall-uri, pe mijloacele de transport în comun şi în locuri aglomerate. „Trebuie să facem tot ce este posibil să limităm răspândirea acestui virus, mai ales aici, în Suceava, unde am pătimit suficient. Din păcate, teoria că vine vara şi scăpăm de coronavirus, se pare că nu prea se confirmă,  înregistrându-se zeci de cazuri pozitive zilnic” a reliefat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.