14 mai 2020


Ion Lungu, primarul Sucevei
„Trebuie să facem activitatea Primăriei mai eficientă
  • Conform normativelor din 2020, în administraţia locală municipală din Suceava vor lucra 772 de persoane, cu 10 mai puţine faţă de anul trecut
  • În aprilie 2019, la momentul aprobării bugetului local, avea loc o majorare  cu 20 de posturi, edilul-şef spunând,  la acea dată, că „aşa a dat Guvernul”

Primăria municipiului Suceava va avea mai puţini salariaţi. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, după ce „a venit noua aprobare privind numărul de personal pentru anul 2020”. Potrivit edilului-şef, numărul de personal este mai mic cu 10 faţă de anul 2019, iar dacă anul trecut în structură au fost prinse 782 de persoane, în acest an la Primăria municipiului Suceava vor lucra 772 de persoane. Astfel, executivul municipal va funcţiona cu 600 de posturi, încă 37 de funcţionari având Direcţia de Evidenţa Persoanelor, 125 de salariaţi fiind la Direcţiei Poliţei Locale, iar Serviciul la implementarea proiectelor europene lucrează cu 10 specialişti. Un lucru îmbucurător este acela că a crescut cu 3 numărul de posturi pentru Poliţia Locală, norma legală fiind de un poliţist local la o mie de locuitori. „În perioada următoare vom analiza structurile de personal, vom analiza organizarea din Primărie. Trebuie să facem activitatea Primăriei mai eficientă, să facem tot ce depinde de noi să fim cât mai operativi, în ceea ce priveşte contactul şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii municipiului Suceava” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Reamintim că, în a doua parte a lunii aprilie 2019, la momentul aprobării bugetului local, Anexa cu plata cheltuielilor pentru personalul plătit prin intermediul Primăriei aducea o majorare a numărului de posturi. „Nu am cerut noi, ci aşa ne-a dat Guvernul” spunea, la acea dată,  Ion Lungu.  În cauză erau 20 de posturi, printre care unul la „Evidenţa populaţiei”; patru posturi la Direcţia Poliţei Locale, întrucât „crescut a populaţia oraşului”; două la compartimentul pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile; un post de şofer pentru microbuzul destinat transportării elevilor şi două posturi pentru monitorizarea post-implementare a proiectelor europene. Drept urmare, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 63 din 2010, la Primăria municipiul Suceava erau alocate 782 de posturi.