18 martie 2015

Primăria a amendat cu încă 4.000 de lei constructorul de la reţele de apă şi cele de canalizare 
·        Inspectorii executivului au fost preventivi, iar pentru  a susţine cu probe măsurile dispuse, au recurs la filmare neregulilor constatate. 
·        În urmă cu mai mult de o săptămână, pentru deficienţe la punctele de lucru, cei de la Pfeiffer au fost sancţionaţi cu alte 5 amenzi, în valoare totală de 7.500 de lei.   
Primăria municipiului Suceava a dat 2 amenzi de câte 2.000 de lei fiecare companiei germane Pfeiffer, executantul lucrărilor de reabilitare şi extindere, cu finanţare europeană, a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare din reşedinţa de judeţ. Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat ieri, după şedinţa săptămânală de analiză de le sediul Primăriei, că decizia a fost luată după ce şantierul de pe Calea Burdujeni a fost abandonat, iar strada „Slătioarei” din cartierul Obcini este „lăsată ca după război”. „Noi vorbim, însă pe o ureche le intră, iar pe alta le iese. Nu există motive să fim mulţumiţi de cei de la Pfeiffer”, punctează Harşovschi, menţionând că oraşul trebuie pregătit pentru sărbătorile pascale, însă modul în care îşi fac treaba constructorii împiedică acest lucru. Viceprimarul spune că a solicitat operatorului unic regional de apă şi canalizare ACET Suceava lista cu subcontractorii lucrărilor de la infrastructura subterană de utilităţi din capitala de judeţ. Aceasta în aşa fel încât, în cazul în care sancţiunile asupra Pfeiffer nu dau rezultate, amendate să fie inclusiv firmele care au preluat cu contract intervenţiile cu pricina. De altfel, inspectorii Primăriei au fost preventivi, iar pentru  susţine cu probe măsurile dispuse, au recurs la filmare neregulilor constatate. 
·        Termenul limită pentru terminarea lucrărilor va fi depăşit cu cel puţin o lună.
Lucian Harşovschi a remarcat că data limită pentru finalizarea reabilitării şi extinderii reţelelor de utilităţi este 30 mai, dar ca urmare a numărului insuficient de muncitori, acest termen nu va putea fi respectat. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie să închidem şantierele POS Mediu din municipiul Suceava”, adjunctul şefului administraţie publice locale. Cu amendă de 1.000 de lei s-a ales, de asemenea, o persoană fizică, proprietar de teren, care a permis depozitarea de deşeuri de construcţii pe suprafaţa respectivă. „A avea o bucată de teren în municipiul Suceava nu însemnă să o laşi de izbelişte”, a reliefat Lucian Harşovschi, viceprimar la municipiului Suceava.  Reamintim că în urmă cu mai mult de o săptămână, pentru deficienţe la punctele de lucru, constructorii de la Pfeiffer au fost sancţionaţi cu alte 5 amenzi, în valoarea totală de 7.500 de lei.    
Obiectivul ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava” este finanţat din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 1, Faza I, având valoarea iniţială totală a contractului de finanţare de peste 494,7 milioane de lei. Investiţia vizează 6 municipii şi oraşe cuprinse în program, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Salcea. 
În municipiul Suceava, extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă se face pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele.  Reţelele de canalizare de pe 70 de artere vor extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării.