05 martie 2015

Municipiul Suceava riscă să rămână fără operator de asfaltare în plină vară
·        Contractul bianual de concesionare a serviciului de reparare şi întreţinere a infrastructurii rutiere expiră în iunie, iar de teama contestaţiilor Primăria intenţionează să organizeze, cât mai grabnic, o nouă licitaţie. 
Primăria municipiului Suceava va scoate licitaţie serviciul de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii rutiere. Contractul încheiat cu actualul prestator expiră la jumătatea anului, iar în cazul în care nu este desemnat un nou operator, reşedinţa de judeţ ar putea rămâne cu carosabilul nereparat. „La sfârşitul lunii iunie expiră contractul care a fost licitat pe 2 ani de zile şi, tocmai de aceea, am decis să demarăm procedurile unei noi licitaţii”, a precizat Lungu. Conform primului gospodar al oraşului, dacă în 2013-2015, valoarea de pornire la licitaţie a contractului bianual a fost cuprinsă între 28 de milioane de lei şi 34 de milioane de lei, pentru intervalul 2015-2017, aceasta variază, estimativ, între 25 de milioane de lei şi 31 de milioane de lei. „Ne dorim să nu rămânem fără contract în vară, pentru că lunile august şi septembrie sunt cele în care se fac asfaltări. Sperăm să nu existe contestaţii, astfel încât să avem operator de asfaltare”, a declarat edilul-şef, Ion Lungu.     

În iunie 2013, câştigător al licitaţiei pentru delegarea prin concesionare a serviciului public de reparare şi întreţinere a infrastructurii rutiere din urbea reşedinţă de judeţ a fost declarată Asociaţia de firme SUCT, Florconstruct şi Con Bucovina Auto. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreţinere şi reparare a străzilor, în vederea menţinerii parametrilor geometrici a suprafeţelor carosabilului şi îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a traficului rutier din municipiul Suceava. Contractul în valoare de 28 de milioane de lei a fost semnat pentru o perioadă de 2 ani, şi nu de 1 an ca în perioada precedentă, în aşa fel încât Primăria să-şi poată face şi aplica o strategiei în domeniu. Primarul Ion Lungu mai precizat că a stabilit, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, să repare 200 de artere, dintre care 100 cu plombe şi covoare asfaltice, iar diferenţa prin balastare. La lucru, în plin se va  intra odată cu încălzirea vremii, cel mai sigur la jumătatea lunii viitoare, după Sărbătorile pascale.