01 februarie 2011

Lucrările la proiectele municipalităţii, încremenite din cauza frigului
Temperaturile negative, care au coborât pe alocuri şi sub 10 grade Celsius, nu au mai permis firmelor angajate la lucrărilor din proiectele primăriei să-şi respecte graficul de execuţie asumat. „Din păcate, ultima săptămâna nu a fost una foarte eficientă pentru lucrările din toate cele 3 proiecte în derulare, având în vedere faptul că temperaturile au fost foarte scăzute. În acest condiţii s-a lucrat pe ici pe colo”, declară primarul Ion Lungu. La reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din Programul ISPA muncitorii TMUCB lucrat doar în interior, la rezervoare, la fel ca şi la staţia de pompare de la Berchişeti, de pe râul Moldova. Lucrătorii de la Pfeifeir, de parte de canalizare a ISPA, au intervenit la o conductă de canalizare din zona MES. La staţia de tratare-epurare a apelor menajere, sub-contractorii angajaţi de Dytras lucrează tot la instalaţii din interior. Pe partea de readucere a terenului la starea iniţială şi refacerea carosabilului se intervine „la rece”, cu pietriş şi piatră concasată.
La „plantarea” pilonilor secanţi de stabilizare a terenului pentru viitoarele parcări subterane din centrul Sucevei, nu se lucrează din cauză că, pe asemenea frig, staţiile de betoane nu funcţionează. „La parcările subterane gerul ne dă dureri de cap, nu s-au putut turna betoane, pentru că staţiile de betoane, practic nu funcţionează în această perioadă. S-au făcut mai multe lucrări pregătitoare, toate cele 3 utilaje sunt funcţionale, iar în măsura în care vremea se va încălzi, vom putea lucra la capacitate maximă”, subliniază edilul şef, Ion Lungu.
Nu în cele din urmă, la piciorul afectat al podului de peste râul Suceava se montează doar armătura radierului şi se pregătesc cofrajele de la partea superioară a celor 10 coloane recent turnate în scopul consolidării.