Cumpărăturile nu se vor face de
la „vânzătorii ambulanţi, de pe marginea drumurilor”
> Aceasta „dat fiind faptul că există pericolul
toxiinfecţiilor alimentare”, DSP recomandând „numai locurile autorizate, unde
produsele sunt păstrate în condiţii de igienă”
Compartimentul
de promovare a sănătăţii al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava transmite
populaţiei măsuri care trebuie respectate în vederea prevenirii unor „situaţii
neplăcute” cauzate de pregătirea necorespunzătoare a alimentelor” în perioada
Sărbătorilor pascale. Mai întâi se vor alege cu grijă locurilor în care se vor
face cumpărăturile, ocoliţi trebuind a fi „vânzătorii ambulanţi, de pe marginea
drumurilor”. DSP recomandă „numai locurile autorizate, unde produsele sunt
păstrate în condiţii de igienă, avizate sanitar veterinar, şi în termen de
garanţie, dat fiind faptul că există pericolul toxiinfecţiilor alimentare”.
Produsele perisabile vor fi ţinute la temperaturile indicate pe etichete, iar
suprafeţele destinate preparării hranei vor fi păstrate „în condiţii de maximă
igienă”. „Alimentele se vor prepara la temperaturi suficient de mari pentru a
distruge microorganismele care le-ar putea coloniza. De asemenea, la prepararea
maionezei pentru salate şi a cremelor pentru prăjituri se vor folosi numai ouă
proaspete, excluse fiind cele de raţă sau de gâscă. Totodată, se va evita
contactul între alimentele crude, neprelucrate, şi cele pregătite, dar şi
gătirea de către persoane care prezintă leziuni sau infecţii ale tegumentelor”
se reliefează într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în care
se atrage atenţia şi asupra evitării exceselor alimentare.