28 aprilie 2024

 

Cumpărăturile nu se vor face de la „vânzătorii ambulanţi, de pe marginea drumurilor”

>  Aceasta „dat fiind faptul că există pericolul toxiinfecţiilor alimentare”, DSP recomandând „numai locurile autorizate, unde produsele sunt păstrate în condiţii de igienă” 

Compartimentul de promovare a sănătăţii al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava transmite populaţiei măsuri care trebuie respectate în vederea prevenirii unor „situaţii neplăcute” cauzate de pregătirea necorespunzătoare a alimentelor” în perioada Sărbătorilor pascale. Mai întâi se vor alege cu grijă locurilor în care se vor face cumpărăturile, ocoliţi trebuind a fi „vânzătorii ambulanţi, de pe marginea drumurilor”. DSP recomandă „numai locurile autorizate, unde produsele sunt păstrate în condiţii de igienă, avizate sanitar veterinar, şi în termen de garanţie, dat fiind faptul că există pericolul toxiinfecţiilor alimentare”. Produsele perisabile vor fi ţinute la temperaturile indicate pe etichete, iar suprafeţele destinate preparării hranei vor fi păstrate „în condiţii de maximă igienă”. „Alimentele se vor prepara la temperaturi suficient de mari pentru a distruge microorganismele care le-ar putea coloniza. De asemenea, la prepararea maionezei pentru salate şi a cremelor pentru prăjituri se vor folosi numai ouă proaspete, excluse fiind cele de raţă sau de gâscă. Totodată, se va evita contactul între alimentele crude, neprelucrate, şi cele pregătite, dar şi gătirea de către persoane care prezintă leziuni sau infecţii ale tegumentelor” se reliefează într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în care se atrage atenţia şi asupra evitării exceselor alimentare.