17 iulie 2023


În luna iulie

Interes crescut al contribuabililor suceveni pentru seminarele web

Aproape 700 de contribuabili s-au înscris pentru participarea la seminarele web organizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în luna iulie 2023, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava.

Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene precizează că tema care a suscitat cel mai mare interes pentru persoanele fizice se referă la e

vitarea dublei impuneri, respectiv stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în sau plecarea din România, cu definiţii, criterii privind stabilirea rezidenţei, implicaţii şi formularistică.  De asemenea, pentru „Sistemul electronic RO-e Transport” s-au înscris deja peste 130 de persoane juridice. Seminarele din luna iulie mai abordează subiecte precum cele referitoare la procedura privind declararea contribuabililor inactivi, tratamentul fiscal al tranzacţiilor comerciale desfăşurate de persoane impozabile declarate inactive fiscal şi impozitul pe veniturile obţinute din România de către nerezidenţi. Durata seminarelor este de 2 ore incluzând şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice subliniază că înscrierea este facilă, direct pe portal, aceasta făcându-se până la data şi ora începerii seminarelor, în limita locurilor disponibile. Totodată, ANAF publică, lunar, pe portalul propriu, la rubrica asistență contribuabili/servicii oferite contribuabililor, lista seminarelor web la care poate participa orice contribuabil.