02 martie 2021

 Pandemia COVID-19:

Impact considerabil asupra accesului bolnavilor la servicii medicale


>
Numărul internațional în Spitalul Județean de Urgență Suceava „sa prăbușit dramatic din aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai puține spitalizări”

Pe durata anului 2020, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost înregistrate 29.674 de cazuri de spitalizare continuă, se precizează într-o informație a unității sanitare din municipiul Suceava.
  Astfel, anul trecut SJU a făcut în față la 16.077 de cazuri de spitalizare de zi și 85.634 de cazuri de pacienți tratează în ambulatoriu clinic și în ambulatoriu de specialitate. La acestea se adaugă, conform sursei la care facem referire, încă 57.836 de cazuri care au fost rezolvate prin prezentarea pacienților în Unitatea de Primărie la Urgențelor (UPU). „În anul 2020, pandemia COVID-19 a avut un impact considerabil asupra accesului bolnavilor la servicii medicale și asupra calității acestor servicii. Efectul a dus la deteriorarea stării de sănătate a bolnavilor, cât și la creșterea presiunii asupra unui sistem medical deja suprasolicitat ”se reliefează în informația amintită, în care se subliniază că numărul internațional în Spital sa prăbușit dramatic începând cu aprilie 2020, când s-au înregistrat cu 70% mai poate spitaliza și consultații în ambulatoriu decât în ​​aceeași perioadă a anului anterior. Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava  are o capacitate hotelieră de 1.200 de paturi și este acreditat în categoria I de acreditare, îndeplinind 96,35% din cerințele specifice și indicatorii de calitate. În unitatea spitalicească județeană de urgență din municipiul Suceava, serviciile medicale sunt oferite în 24 de secții și 5 compartimente distincte.