04 martie 2021

 

Ca în fiecare an

Primarul Ion Lungu iese cu măturoiul pe străzi

> „Chiar dacă unii mă ironizează, este vorba despre inițiativă, acțiune civică, fiecare trebuind ca să se implice, astfel încât să avem un oraș cât mai curat” consideră primul gospodar al urbei reședință de județ  

În municipiul Suceava, Campania „Toți pentru curățenia orașului” a demarat de pe 1 martie, susține primarul Ion Lungu. Șeful municipalității precizează că, devenite deja tradiționale, acțiunile de salubritate se desfășoară în mai multe etape, pentru început intervenind-se pe bulevardele principale, în special la adunare și îndepărtarea mizeriei de pe trotuare și noroiului din rigol.

Lungu spune că, în ciuda faptului că este des ironizat, va ieși și în acest an la măturatul străzilor, astfel încât să dea un imbold și locuitorilor Sucevei. „După cum știe, de 16 ani se desfășoară campania <Toți Pentru curățenia orașului>,  în care mă implic personal. Este o tradiție să mătureze pe străzi din oraș, iar chiar dacă unii mă ironizează, este vorba despre inițiativă, acțiune civică, fiecare trebuind ca să se implice, astfel încât să avem un oraș cât mai curat în această perioadă ”a declarat primul gospodar capitalei de județ. În perioada 2 martie-22 aprilie, muncitorii specializați vor trece de mai multe ori prin toate cartierele municipiului, graficul acțiunilor fiind înaintat conducătorilor   asociații de proprietari, „cărora le recomandăm să se implice în această campanie”. În ultima săptămână, respectiv începând cu 26 aprilie, atenție mare va fi acordată spații din preajma lăcașurilor de cult, parcurilor și zonelor de agrement, în așa fel încât să, până la Sărbătorile pascale, „orașul să fie cât mai îngrijit, cât mai frumos”. „Sper ca toată lumea să înțeleagă acest mesaj. Sigur, Primăria are datoria să facă curățenie, iar pe cetățeni îi rog să o întrețină, responsabilitate care le revine ”a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, menționând că - până la lucrările mari de modernizare - Parcul„ Șipote ”va avea parte de „O mică reabilitare”.