23 martie 2021


 Excluderea porţiunii Siret-Paşcani de pe traseul Autostrăzii A7: „profund nedreaptă şi discriminatorie”  

>„Redresare şi rezilienţă înseamnă programe şi pentru judeţele Suceava şi Botoşani”, pune în vedere Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

Autostrada A7 trebuie să includă întregul traseu Ploiești-Siret și nu să se oprească la Paşcani, aşa cum a apărut în spaţiul public, în ultima perioadă. Afirmaţia aparţine lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava care, la finele săptămânii trecute, a cerut, încă o dată,  premierului Florin Cîțu şi lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, să prindă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), inclusiv porţiunea dintre Paşcani şi Siret.                                                     „Cred că ar fi profund nedrept şi discriminatoriu ca în PNRR să fie inclusă doar porţiunea de A7 până la Paşcani.
Cu privire la necesitatea realizării autostrăzii A7 până la Siret am depus memorii atât la premier cât şi la Ministrul Fondurilor Europene, lucru pe care l-au făcut şi mai mulţi parlamentari, astfel încât sper ca vocea noastră să fie auzită” precizează şeful executivului judeţean. Gheorghe Flutur evidenţiază că există o serie întreagă de argumente care susţin necesitatea construirii Autostrăzi A7 până în vama Siret. „Am în vedere în primul rând PIB-ul scăzut al județelor Suceava și Botoșani, apoi migrația excesivă a forței de muncă, aglomerarea pe E85-DN2, sectorul Pașcani-Siret. Prin Vama Siret trec anual 700.000 de autovehicule, din care 100.000 sunt tiruri. Chiar dacă guvernele PSD au demarat studii de fezabilitate doar pe ruta Ploiești- Pașcani, de un an de zile se întocmesc studii de fezabilitate pentru Pașcani-Suceava-Siret, pe 101 km. Se lucrează în ritm intens, iar noi, administraţiile locale acordăm tot sprijinul acolo, și când este nevoie.
Redresare şi rezilienţă înseamnă programe şi pentru judeţele Suceava şi Botoșani”, pune în vedere Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.