18 martie 2021

 

Cărţi poştale cu Teatrul „Matei Vişniec”, lansate chiar de dramaturgul al cărui nume instituţia suceveană îl poartă   

  • „Iată ce idee, una destul de eficientă, a găsit maestrul Matei Vişniec pentru a promova teatrul din Suceava, care îi poartă numele, şi în care a pus mult suflet” a spus primarul Lungu

Maestrul Matei Vişniec a tipărit cărţi cu poştale cu Teatrul municipal din Suceava, instituţie de spectacole care poartă numele dramaturgului cu origini sucevene. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care că ilustrata a fost lansată în colaborare cu Compania Naţională Poşta Română, de la oficiile căreia „vederea” va putea fi cumpărată. „Vreau să îi mulţumesc maestrului Matei Vişniec. Dumnealui a tipărit o carte poştală cu Teatrul <Matei Vişniec>, într-o colaborare cu Poşta Română. Această carte poştală va fi distribuită la chioşcuri în perioada următoare. Celor care trimit cărţi poştale le recomand şi pe aceasta cu Teatrul <Matei Vişniec>. Iată ce idee, una destul de eficientă, a găsit maestrul Matei Vişniec pentru a promova teatrul din Suceava, care îi poartă numele, şi în care a pus mult suflet” a spus Lungu. Şeful municipalităţii sucevene şi-a exprimat speranţa că, o dată cu atenuarea crizei de sănătate publică pricinuită de noul coronavirus, spectacolele de teatru vor fi reluate în condiţii normale. „Chiar dacă astăzi trecem printr-o perioadă mai grea, de pandemie, sper ca lucrurile să meargă bine în continuare la teatru, chiar dacă nu sunt spectacole, aşa cum ne-am dori. Primăria Suceava subvenţionează în continuare activitatea teatrală şi sper - să ne ajute Dumnezeu! - să se poată desfăşura, la o anumită capacitate spectacole de teatru, chiar şi acelea tradiţionale, în aer liber” a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.                

Poet şi dramaturg recunoscut pe plan european, Matei Vişniec  este stabilit în Franţa, iar piesele sale de teatru sunt jucate pe marile scene de teatru din Europa, dar nu numai.

Înfiinţat în 2015, Teatrul municipal „Matei Vişniec” are sediul la Centrul Cultural „Bucovina”, fiind o „instituţie de repertoriu” în subordinea Consiliului Local şi cu finanţare asigurată din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul municipiului Suceava.