06 martie 2024

Licitaţie pentru platforma autobazei şi montarea staţiilor de încărcare a mijloacelor electrice de transport metropolitan de călători      

> „În august, sau chiar mai repede, vor sosi primele 37 de autobuze electrice”  susţine primarul Ion Lungu, exprimându-şi speranţa „ca până atunci să se adjudece şi această licitaţie”

Primăria municipiului Suceava lansează licitaţia pentru construirea autobazei destinată mijloacelor de transport electrice ale Zonei Urbane Funcţionale. Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care precizează că deocamdată se începe cu amenajarea platformei betonate de la fostul sediu al societăţii comerciale Transport Public Local (TPL). „Mergem mai departe, de această dată cu autobaza, care va fi după modelul celei municipale, unul reuşit şi apreciat la nivel naţional şi chiar internaţional, de către cei care ne vizitează oraşul. Nu avem integral asigurată finanţarea prin PNRR, ci doar cea pentru turnarea platformei betonate a autobazei, cât şi pentru staţiile de încărcare, inclusiv din cele 8 localităţi membre ZUF” a punctat şeful executivului local sucevean. Valoarea totală a contractului este de 9,34 de milioane de lei,  fonduri aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prevenind însă din „diferenţa rămasă” din etapa I a proiectului de achiziţionare a autobuzelor electrice, contract de furnizare semnat recent. Lungu accentuează că, etapa a II-a proiectului, cea incluzând şi construirea propriu-zisă autobazei transportului metropolitan electric de călători, urmează a fi finanţată, în perioada care vine, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2021-2027. „Iată că începe să capete contur acest proiect de transport metropolitan, licitată fiind deja achiziţionarea a 50 de autobuze electrice. Am avut discuţii cu câştigătorul licitaţiei care ne-a asigurat că, aşa cum a promis, în august, sau chiar mai repede, vor sosi primele 37 de mijloace de transport electrice. Sperăm ca până atunci să se adjudece această licitaţie, să se toarne platforma autobazei şi să fie montate staţiile de încărcare a acumulatorilor” a subliniat Ion Lungu, primarul Sucevei. Proiectul de transport public ecologic de călători va fi implementat în Zona Urbană Funcţională Suceava, din care, pe lângă municipiul Suceava, fac parte oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Moara, Pătrăuţi, Şcheia, Ipoteşti, Bosanci şi Mitocu Dragomirnei.