17 martie 2024

 
Ajunsă la numărul 8,

Revista „Pentru localnici”, lansată sub sloganul „partea plină a paharului”

> Proiectul este realizat în asociere cu Primăria și Consiliul Local Suceava, având ca scop promovarea și încurajarea consumului de produse și servicii locale

„Pentru localnici”, „revista care scoate la lumină antreprenorii locali și care prezintă povești de succes din Regiunea de Nord-Est”, a lansat, vineri, pe 15 martie, într-un eveniment desfășurat la Camera de Comerț și Industrie Suceava, numărul 8 al publicaţiei. Lansarea a avut loc sub sloganul „Partea plină a paharului”, la eveniment participând mulți dintre cei care și-au spus povestea în edițiile anterioare: reprezentanți ai mediului de afaceri, Primăriei, Consiliului Local și Camerei de Comerț și Industrie Suceava. Petre Gherman, președintele Asociației „Pentru localnici” le-a spus celor prezenţi că „trebuie să se vorbească și despre partea plină a paharului, cea a lucrurilor bune din Suceava”. „Cea mai mare satisfacție pe care o avem este că am reușit să punem în legătură oameni, să împărtășim experiențe”  a  subliniat Petre Gherman. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a spus că gândeşte pozitiv, dar, „din păcate, sunt mulți dintre noi care văd doar partea negativă a lucrurilor”. „Dumneavoastră adunați oameni aici, oameni care au realizări în domeniul lor de activitate și autoritățile locale. Mă regăsesc în unele articole, este o revistă diversificată, o inițiativă bună. Sperăm să ne vedem la numărul 9” a punctat Ion Lungu. Subprefectul Cristian Șologon a remarcat că „inițiativa își dă mâna cu promovarea și cu locul unde afacerile trebuie să crească”, considerând că Revista trebuie să ofere „un pahar potrivit pentru afacerile care se dezvoltă în județul Suceava”. Niculai Barbă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că „promovarea ar putea să aducă un plus acestei regiuni”, iar dacă „Primăria sau Consiliul Județean sunt factori de coagulare a acestor eforturi, fără partea privată nu se poate”. 

Prof dr. inginer universitar Mihai Dimian, noul rector al USV, a reliefat că programul său „încearcă transformarea de la o universitate orientată către educație și cercetare la o universitate care adaugă această componentă antreprenorială și orientată către societate”. „Universitatea Suceava a dezvoltat peste 50 de firme în ultimii 3-4 ani, pe care le susținem în continuare, oferim cursuri facultative gratuite în domeniul antreprenoriatului” a evidenţiat rectorul Mihai Dimian.  Lucian Gheorghiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, a precizat că „trebuie să sprijinim afacerile locale, să le susținem mai mult, acesta este mesajul nostru!”. La rându-i, deputatul Bogdan Gheorghiu (PNL) a apreciat că „Este important să avem asemenea inițiative, iar afacerile locale să prospere în toate domeniile”. Echipa „Pentru localnici” este formată din peste 20 de profesioniști cu experiență în mass-media, comunicare și marketing, determinați să sprijine producătorii locali și să promoveze valorile comunității. Proiectul este realizat în asociere cu Primăria și Consiliul Local Suceava, tirajul revistei fiind de 3.000 de exemplare, distribuite gratuit în diverse locuri publice și la evenimente de afaceri locale. Revista „Pentru localnici” este un proiect susținut de rețeaua VIVA FM, având ca scop promovarea și încurajarea consumului de produse și servicii locale pentru a sprijini o economie sustenabilă.