30 august 2023


Pe fondul evenimentelor grave din ultima perioadă

Inspectorii de muncă suceveni descind la firmele care depozitează şi comercializează GPL

> În vizor sunt inclusiv unităţile care desfac cu ridicata combustibili lichizi şi gazoşi, dar şi cele de vânzare cu amănuntul, în magazine specializate, a carburanţilor pentru autovehicule


Până pe 8 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava  este implicat campania de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţiei sănătăţii lucrătorilor de către angajatorii care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto de tip gaz petrolier lichefiat GPL. 

Totodată, verificată va fi şi conformarea acestora la prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă. Inspectorul-şef Romeo Butnariu informează că acţiunea survine evenimentelor grave din ultima perioadă, care au avut „consecinţe grave asupra sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, precum şi asupra altor persoane”. „Se impune intensificarea acţiunilor de control privind verificarea respectării prevederilor legale care reglementează relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă şi în domenii care nu au fost considerate cu risc major din perspectiva competenţelor Inspecţiei Muncii, dar în care se pot produce evenimente cu consecinţe deosebite” arată Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. În primul rând, în vizor sunt unităţile care desfac cu ridicata combustibili lichizi şi gazoşi şi produse derivate, dar şi cele de comercializare cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate. Printre obiectivele acţiunilor de control se numără identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale, luarea măsurilor care se impun şi eliminarea neconformităților constatate în domeniul securităţii și sănătăţii în muncă la angajatorii din domeniile de activitate vizate de campanie.