12 august 2021

 

Ion Lungu propune:

Bernard Rossman, cetăţean de onoare al Sucevei, la un sfert de secol de la privatizarea Ambro

>Grupul Rossman este cel mai mare investitor din reşedinţa de judeţ, Ambro, având circa 600 de angajaţi, fiind cel mai important agent economic din perspectiva cifrei de afaceri

>Este unul dintre puţinele cazuri în care aceste privatizări din anii 90 au rezistat şi a fost o privatizare de succes” a precizat edilul-şef, adăugând că „Ambro vrea să facă investiţii, în continuare”

Bernard Rossman, preşedintele Grupului Rossman ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului Suceava. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul Ion Lungu, care a precizat că va face o propunerea în acest sens Consiliului Local, demersul la împlinirea a 25 de ani de la privatizarea din 1996, an în care societatea comercială Ambro Suceava a devenit membră a Grupul Rossman. „Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când a fost privatizată societatea. Se spune că Lungu, nu a făcut nimic, că nu aduce investitori în Suceava. Atunci, am avut un merit deosebit în a aduce investitori, pentru că eram director economic la Ambro, vicepreşedintele PAS (pachetul de acţiuni ale salariaţilor). La vremea respectivă am avut multe discuţii la FPS, la Bucureşti, să ne cute un investitor serios. Mulţumim lui Dumnezeu că l-am şi găsit”  a evidenţiat Lungu.          

Societatea comercială Ambro Suceava este de 25 de ani membră a Grupului Rossman, cel mai mare investitor din municipiul Suceava, cu peste 100 de milioane de euro. Este, de asemenea, cel mai mare agent economic din reşedinţa de judeţ din punctul de vedere al cifrei de afaceri, având circa 600 de angajaţi. „Trebuie să arătăm un minim respect pentru aceşti investitori serioşi. Este unul dintre puţinele cazuri în care aceste privatizări din anii 90 au rezistat şi a fost o privatizare de succes. Ambro este o firmă solidă serioasă, care vrea să facă investiţii, în continuare. Chiar şi centrala Bioenergy, cu investiţii de 56 de milioane de euro, se datorează credibilităţii. Când vin investitori, trebuie să fii credibil şi, iată, două investiţii mari care, direct sau direct, sunt legate de numele Lungu, inclusiv ca şi credibilitate”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.    

Bernard Rossman şi-a început activitatea în cadrul Grupului Rossman în 1964, fiind ales preşedintele acestuia în anul 1970.  În 1996, Romcarton şi Rossman „investesc strategic şi cumpără Ambro Suceava, cel mai important producător de hârtie din România”.