20 mai 2021

 La ofertă de peste 67.000 de lei

Primăria Suceava scoate la licitaţie lichidarea căpuşelor

  • >„O primă stropire împotriva căpuşelor o vom face în spaţiile publice aparţinând municipalităţii” anunţă primarul Ion Lungu, menţionând că stropirile vizează locurile de joacă, parcurile şi zonele de agrement   

Pentru acţiunile de dezinsecţie în locurile de publice de pe raza reşedinţei de judeţ, Primăria municipiului Suceava pune la bătaie, din bugetul local, o sumă de 67.680 de lei. Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene, a făcut public, într-o conferinţă de presă, că operaţiunile de combatere chimică a căpuşelor vor viza locurile de joacă pentru copii, parcurile din toate cartierele urbei, precum şi zonele de agrement. „În această perioadă sunt făcute fel de fel de sesizări privind intervenţiile la dezinsecţii, dezinfecţii şi deratizare, dar mai ales pentru căpuşe. De aceea, Primăria municipiului Suceava a organizat selecţie de oferte, procedura fiind încă în derulare” precizează edilul-şef sucevean. Între timp, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgentă „Sfântul Ioan cel Nou” s-au prezentat aproape mai mulţi suceveni, aceştia solicitând intervenţie medicală, după ce au acuzat că au fost victima „muşcăturii” căpuşelor. Căpuşele sunt insecte parazite care populează suprafaţa corpului, majoritatea găsindu-se pe tegumentele sau în blana mamiferelor, pe pielea păsărilor sau, mai rar, a reptilelor.  Căpuşele sunt paraziţi care se hrănesc cu sângele gazdelor, cele mai multe cazuri apărând primăvara şi vara, până înspre toamnă. Muşcăturile căpuşelor sunt neduroase, de aceea prezenţa lor nu este simţită de către gazdă.

„O primă stropire împotriva căpuşelor o vom face în spaţiile publice aparţinând municipalităţii. Nu aruncăm banii pe fereastră, dar dacă vor mai fi necesare şi alte stropiri, vom mai face alte angajamente bugetare” a pus în vedere Ion Lungu, primul gospodar al Sucevei.