10 decembrie 2020

 
Deoarece nu a fost invitat la negocieri

PSD a refuzat să nominalizeze propriii reprezentaţi în AGA de la firmele Primăriei Suceava

  • „Pentru că nu aţi încercat măcar să mimaţi democraţia şi nevoia de dezbateri nu avem propuneri” i-a spus primarului Ion Lungu liderul grupului PSD în deliberativ, Dan Ioan Cuşnir

  • ”Aşa funcţionează democraţia. Acolo unde nu încap toate partidele, sigur că reprezentaţii se stabilesc prin vot
    ” a pus în vedere şeful executivului din Areni


Partidul Social Democrat a refuzat să facă propuneri pentru propriul reprezentant în Consiliul de Administraţie al Transagent, societatea comercială a municipiului Suceava. 
Ieri, în şedinţă de îndată, pe fondul schimbării structurii deliberativului, în urma alegerile locale din septembrie, pe ordinea de zi au figurat proiecte de hotărâre privind desemnarea reprezentaţilor Consiliului Local în adunările generale ale ACET şi TPL, precum şi pe cei în consiliile de administraţiei ai societăţii comerciale Transagent şi Teatrului municipal „Matei Vişniec”. Când la ACET, pentru cele două locuri au fost făcute propuneri din partea PNL şi PMP, consilierul social-democrat Dan Ioan Cuşnir a reproşat faptul că aleşii PSD nu au fost consultaţi pe această temă. „Este evident că la acest punct de pe ordinea de zi au avut loc negocieri între conducerea Primăriei şi o parte a partidelor reprezentate în Consiliul Local. Dacă consideraţi că este necesar sau firesc, ca nici măcar să mimaţi negocierea sau discuţiile, ţineţi-o tot aşa! Pentru că nu aţi simţit nevoia să vă consultaţi şi cu noi, nu vom face propuneri la aceste adunări generale ale acţionarilor” i-a spus Cuşnir primarului Ion Lungu, amintind că acelaşi lucru s-a petrecut şi la votarea reprezentaţilor legislativului în consiliile de administrare ale unităţilor de învăţământ. Interpelat, şeful executivului a pus în vedere că este vorba doar despre jocul democratic, aleşii PSD propuşi urmând fi supuşi votării în plen, la fel ca şi consilierii celorlalte partide. „Discutăm aici despre majorităţi, aşa funcţionează democraţia. Acolo unde nu încap toate partidele, sigur că reprezentaţii se stabilesc prin votul în Consiliul Local” a şeful municipalităţii. De altfel, ţinând seama că pentru Consiliul de Administraţie al societăţii comerciale Transagent erau necesare 6 propuneri, „putând să încapă toate partidele”, Ion Lungu a spus că 3 numiri se pot face din partea PNL, una dinspre PSD şi, la fel, câte una de la PMP, USR şi PRO România. Cuşnir a refuzat oferta, susţinând că nu a pus nicidecum problema negării unei majorităţi, ci mai degrabă pe cea a necesităţii şi utilităţii discuţiilor. „Pentru că nu aţi încercat măcar să mimaţi democraţia şi nevoia de dezbateri nu avem propuneri” a conchis Dan Ioan Cuşnir, liderul grupului politic al Partidului Social Democrat în deliberativul municipal. Consiliul Local Suceava are 23 de consilieri, respectiv 8 PNL, 6 PSD, 4 PMP şi câte 3 de la USR şi 2 de la PRO România.