03 decembrie 2020


După Revoluţie,

2020, cel mai bun an al investiţiilor din municipiul Suceava

  • >„Pe lângă proiectele cu fonduri europene, Primăria are un bogat portofoliul de proiecte finanţate din venituri proprii” susţine Ion Lungu, primarul Sucevei

Anul 2020 este cel mai bun an din punct de vedere al investiţiilor angajate, aflate în curs sau terminate de Primăria municipiului Suceava cu bani fonduri proprii.   

„Este un an bun din punct de vedere al investiţiilor, cel mai bun an de după Revoluţie. Avem cea mai mare, execuţie bugetară, nu ca procentaj, ci ca volum, aceasta depăşind 300 de milioane de lei” a declarat ieri, primarul Ion Lungu. Şeful municipalităţii a exemplificat cu proiectele de modernizare a Pieţei agroalimentare  „George Enescu” şi a Pieţei agroalimentare din Iţcani; construirea podului de peste pârâului „Cetăţii”, care asigură acces la Podul „Unirii” şi cu amenajarea Corpului de laboratoare al Colegiului Naţional „Petru Rareş”.  Edilul-şef a enumerat şi amenajarea parcărilor cartierului ANL din zona Metro; modernizarea străzilor „Traian Ţăranu”, „Barbu Delavrancea”, „Micşunelelor” şi „Crângului”; demararea lucrărilor la Grădiniţa Iţcani; extinderea iluminatului public pe străzile „Decebal”, „Victoriei”, „Măgurii”, „Izvoarele Cetăţii”, „Ion Irimescu” şi extinderea reţelelor de alimentare cu gaze naturale în Burdujeni-sat, cât şi pe străzile „Cernăuţi” şi „Parcului”. De asemenea, trecute sunt pe listă sunt inclusiv amenajarea locurilor de joacă pentru copiii din centrul municipiului şi din cartierul „Cuza Vodă” din Burdujeni. „Pe lângă proiectele cu fonduri europene, Primăria are un portofoliul bogat de proiecte din venituri proprii”  a evidenţiat Ion Lungu, primarul Sucevei.