16 octombrie 2024

 Nouă blocuri din centrul Sucevei sunt reabilitate energetic cu finanţare PNRR de 5,76 de milioane de euro

> „Sper ca firma constructoare să demareze cât mai repede aceste lucrări, deoarece termenul este destul de strâns, aceste proiecte cu finanţare PNRR trebuind a fi terminate până cel târziu în 2026” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei

Primăria municipiului Suceava a semnat contractul în valoare de 28,50 de milioane de lei, aproximativ 5,76 de milioane de euro, pentru reabilitarea şi creşterea eficienţei energetice a 9 blocuri din zona centrală a reşedinţei de judeţ. Contractul prevede reabilitarea energetică moderată a 9 blocuri  din cadrul Asociației de proprietari „Centru”, respectiv cele de pe străzile „Ion Grămadă” (3 blocuri), „Nicolae Bălcescu” (3 blocuri), „Ştefan cel Mare” (2 blocuri) şi Ana Ipătescu (1 bloc). Proiectul privind renovarea energetică a clădirilor rezidenţiale multifamiliale din zona centrală a reşedinţei de judeţ este  finanţat în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C5-Valul renovării, Axa 1-Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidenţiale multifamiliale, Operaţiunea A3-Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale.

 Conform edilului-şef Ion Lungu, termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, cu o perioadă de garanție de 84 de luni de la încheierea acestora. „Sper ca firma constructoare să demareze cât mai repede aceste lucrări, deoarece termenul este destul de strâns, aceste proiecte cu finanţare PNRR trebuind a fi terminate până cel târziu în 2026” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Câştigătoare a licitaţiei pentru cele două loturi este este societatea comercială Casa Grup, cu subcontractanţi. Pe listă sunt Blocul 1A (scările A+B) de pe strada „Ion Grămadă” nr.1; Blocul 1B (scările A+B+C+D) de pe strada „Ion Grămadă” nr. 5; Bloc 1C (scările A+B) de pe strada „Ion Grămadă” nr.7; Blocul 3A (scările A+B) de pe strada „Nicolae Bălcescu” nr.2; Blocul 3 B (scările A+B) de pe strada „Nicolae Bălcescu” nr. 2; Blocul 3 C (scările A+B) de strada Nicolae Bălcescu nr.2;  Bloc 3D (scara A), de pe strada „Ana Ipătescu” nr.9; Blocul 32 (scările A +B) de strada „Ștefan cel Mare” nr.17 şi Blocul nr.8 (scările A+B+C+D) de pe strada „Ştefan cel Mare” nr.3.