23 martie 2023

 


Primarul Lungu şi viceprimarul Harşovschi au ieşit la plantat arbori

> În perioada 20-30 martie 2023, este programată plantarea a 150 de arbori din speciile molid argintiu, brad alb, mesteacăn, platan şi tei

S-a dat startul campaniei de primăvara de plantări arbori în municipiul Suceava. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, care, ieri, împreună cu viceprimarul Lucian Harşovschi, şi lucrătorii de la „spaţii verzi”, a plantat brazi argintii în spaţiile libere din Parcul Universităţii Ştefan cel Mare. De asemenea, în zona Metro a Bulevardului 1 Decembrie 1918 au fost plantaţi şi platani.  „Ne dorim sa plantăm câţi mai mulţi arbori în această primăvară, să dezvoltam noi spatii verzi şi să facem completări acolo unde este cazul” a declarat primul gospodar al Sucevei.

Ion Lungu a mai precizat că municipalitatea lucrează la un proiect de împăduriri cu fonduri europene nerambursabile în Burdujeni, pe Dealul Mănăstirii, prin care „suprafaţa spaţiilor verzi va fi mărită”. Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi în perioada 20-30 martie 2023, pe raza municipiului Suceava au loc acţiuni de plantare a 150 de arbori din speciile molid argintiu, brad alb, mesteacăn, platan şi tei.