17 iulie 2022

 

Reţeaua de gaze naturale din cartierul „Tinereţii” va fi funcţională de pe 30 septembrie

> Lucrările de extindere a alimentării, incluzând şi Burdujeni-sat, au început octombrie 2018, cu o durată de execuţie de 36 de luni

 Alimentarea cu gaze naturale a cartierului „Tinereţii”, de la ieşirea dinspre Suceava pe DN29, înspre Botoşani,  înaintează în ritm susţinut, anunţă primarul Ion Lungu. Conform şefului municipalităţii, stadiul fizic al lucrărilor este de 64%, din 4.399 de metri lineari de conducte realizaţi fiind 2.815 metri lineari.  

Lungu arată că rămase de făcut mai sunt intervenţii în valoare de 1,51 de milioane de lei, banii putând fi traşi în orice moment, dintr-un credit contractat de autorităţile administraţiei publice locale. Potrivit edilului-şef, în cartier urmează instalarea de conducte pe străzile „Constantin Sofroni” şi „Cuza Vodă”, efectuarea de probe, amenajarea două subtraversări pe străzile „Eusebiu Camilar” şi „Mircea Hrişcă”, cât şi montarea de regulatoare de gaze la capetele conductelor.  Toate acestea au ca termen data de 31 august, însă procedurile pentru punerea finală în funcţiune este stabilită pentru 30 septembrie 2022. În ceea ce priveşte cartierul Burdujeni-sat, lucrările sunt în faza de finalizare, acestea urmând a fi încheiate până pe 31 iulie. La această dată sunt în derulare probe pe cinci tronsoane ale străzilor cuprinse în această ultimă etapă. Câştigătoare a licitaţiei pentru extinderea reţelelor de alimentare cu gaze naturale în Burdujeni-sat şi în cartierul „Tinereţii” de pe Dealul Mănăstirii Teodoreni a fost societatea comercială Test Prima Suceava. Contractul a fost semnat pe 10 octombrie 2018, iar ordinul de începere a lucrărilor s-a dat la finele lunii în cauză. Valoarea investiţiei este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 36 de luni. Extinderea reţelei de gaze naturale viza 33 de străzi cu circa 1.300 de imobile. Flacăra primelor maşini de gătit din Burdujeni-sat a fost aprinsă de către primarul Ion Lungu în campania electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020, când gradul de acoperire cu conducte a străzilor prinse în proiect era de 45%.