07 iulie 2022

 


Ion Lungu recomandă o fuziune între Foresta şi Juniorul   

> „Fac un apel la toţi oamenii de fotbal (...) care vor să se implice, să vină să ajute fotbalul sucevean” a spus primarul municipiului reşedinţă de judeţ

„La fotbal, suntem în ceasul al doisprezecelea” a spus, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Lungu a declarat că are măcar „atâta maturitate” încât să nu se implice în problemele interne ale Forestei, însă recomandată ar fi o fuziune cu noua echipă locală promovată în Liga a III-a, respectiv cu Juniorul. „Cred că ar fi binevenită o fuziune între Foresta şi Juniorul, astfel încât să valorificăm potenţialul fotbalistic local. Fac un apel la toţi oamenii de fotbal din Suceava, începând cu Dorin Goian şi continuând cu ceilalţi care vor să se implice, să vină să ajute fotbalul sucevean”  a precizat şeful municipalităţii. Lungu  a subliniat că nu mai este de acord cu aducerea de noi jucători şi antrenori, cât şi cu alte experimente, autorităţile administraţiei publice municipale urmând a asigura finanţare în conformitate cu prevederile legale în vigoare. „Problema Primăriei este să asigure finanţare transparentă, ceea ce şi facem. La modul oficial şi juridic, astăzi Foresta are câştigată o licitaţie organizată de municipiul Suceava. Dacă anulăm unilateral contractul, riscăm să ajungem în instanţă. Până în prezent am dat la fotbal 650.000 de lei, iar dacă echipa promova în Liga a II-a, decontam mai mult” explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.