06 ianuarie 2022


 

De luni, 10 ianuarie

Sucevenii îşi pot plăti dările la ghişeele Primăriei

>„Vom avea oameni care vor face ordine acolo” a precizat primarul Lungu, menţionând obligatorii sunt purtatul al măştii  păstrarea distanţei corespunzătoare

>În urma votului din Consiliul Local, impozitele şi taxele locale pentru 2020 sunt la nivelul celor din anul trecut,  „unele chiar puţin mai mici”

Începând de luni 10 ianuarie, Primăria Suceava încasează taxele şi impozitele locale pentru anul 2020. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul Ion Lungu, care precizează că obligaţiile respective pot fi achitate direct la ghişeele executivului, cu respectarea tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu SARS-CoV-1. „Rog pe cei care vin să achite taxele şi impozitele să respecte regulile privind pandemia, purtatul obligatoriu al măştii şi  să  păstreze distanţa corespunzătoare. Sigur, vom avea oameni care vor face ordine acolo” a precizat şefului municipalităţii. De asemenea, dările vor putea fi plătite şi la terminalele POS din Primărie, precum şi pe internet, cu ajutorul aplicaţiei www.ghişeul.ro, prin intenetbanking, cât şi prin mandat poştal. Lungu precizează, de asemenea, că valabilă este, şi în 2022, acordarea unei bonificaţii de 10% pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, impozitului pe mijloace de transport datorate pentru întregul an de către persoanele fizice şi persoanele juridice, onorate până pe 31 martie. Edilu-şef a ţinut să dezmintă faptul că Suceava deschide casieriile mai târziu decât alte localităţi, menţionând că, la fel ca în fiecare an, este necesară o perioadă de timp pentru actualizarea mijloacelor şi tehnicii de calcul informatice. „Am auzit comentarii precum că localităţi mai mici s-au făcut deja plăţile şi că trebuie să fim şi noi ca Oradea sau Cluj. La Oradea începe plăţile pe 13 ianuarie, iar noi pe 10. Când sunt mai multe roluri trebuie făcute sincronizări în contabilitate între partea tehnică, de calcul şi aceste roluri” explicat Ion Lungu, primarul Sucevei. Reamintim că, în urma votului din Consiliul Local, impozitele şi taxele locale pentru 2020 sunt la nivelul celor din anul trecut,  „unele chiar puţin mai mici”. Scutiri sunt acordate la impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren utilizate cu titlul gratuit pentru furnizarea de servicii sociale, dar şi impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren aferente monumentelor istorice, de arhitectură şi muzeelor. Aprobată urmează a fi reducerea cu 95% a impozitului de deţinătorii de mijloace hibride de transport.