27 ianuarie 2022

Primăria Suceava creşte până la 1.500 de lei venitul maxim pe membru de familie sub care se acordă ajutoare de urgenţă   

>„Suntem alături de persoanele nevoiaşe, vulnerabile, şi sperăm să le putem ajuta să treacă mai uşor de această perioadă grea” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că, în 2022, cu această destinaţie se vor aloca peste 10 milioane de lei    

Autorităţile administraţiei publice din municipiul Suceava modifică HCL nr. 29 din 31 ianuarie 2012, în sensul creşterii venitului pe membru de familie pentru care se acordă ajutoare financiare de urgenţă din bugetul local. Primarul Ion Lungu anunţă că dacă până acum venitul respectiv era de până în 1.000 de lei de membru, plafonul va fi ridicat la maximum 1.500 de lei pe membru de familie, astfel încât „mai multe persoane să poată beneficia de ajutoare de urgenţă de la Primărie”. „Vremurile sunt grele, au crescut preţurile la utilităţi, iar persoanele cu venituri mici, cele cu probleme, au nevoie de sprijin din partea autorităţilor locale” arată şeful municipalităţii.

Beneficiarii acestui sprijin financiar pot fi pensionarii, şomerii, persoanele cu grade de invaliditate, dar şi familiile cărora le decedează membri în străinătate şi trebuie să aducă corpul neînsufleţit acasă. În proiectul de bugetul pentru anul 2022, cu destinaţia amintită este prinsă suma de 10,66 de milioane de lei faţă de 7,21 de milioane de lei în 2021, ceea ce ar însemna o importantă creştere „în ideea de a putea ajuta persoanele vulnerabile”. Conform edilului-şef, pe de altă parte, din ianuarie 2021, alocaţia de hrană pentru beneficiarii cantinei de ajutor social a crescut de la 12 lei la 15 lei pe zi, norma pentru o persoană fiind mai mare cu 3 lei. „Suntem alături de persoanele nevoiaşe, vulnerabile, şi sperăm să le putem ajuta să treacă mai uşor de această perioadă grea” a declarat Ion Lungu,  primarul Sucevei.