11 iulie 2020

În 2 luni
Autorităţile locale parafează parteneriatul pentru a doua centură ocolitoare a Sucevei
  • >„CNAIR va scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia celei de-a doua variante ocolitoare a municipiului Suceava, termenul de realizare fiind sfârşitul anului 2023”  susţine primarul Ion Lungu

La finele săptămânii trecute, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut discuţii cu oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) pe tema realizării variantei ocolitoare nr. 2 a municipiului Suceava, pe relaţia E85-Ipotești-Salcea. Potrivit edilului-şef, cea de a doua rută de ocolire a reşedinţei de judeţ va face parte din drumul expres cu profil de autostradă „A7” Ploiești-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret. Totodată, centura ocolitoare nr. 2 a Sucevei va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.
 „Actualizarea studiului de fezabilitate va face parte integrantă din studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie care a fost licitat în luna aprilie. Vom actualiza hotărârile de consiliul local pe cele trei localităţi, respectiv Suceava, Ipotești şi Salcea, după care va fi încheiat parteneriatul cu CNAIR, pe Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Suceava. În două luni de zile estimăm să avem semnat parteneriatul cu CNAIR”, a precizat executivului sucevean, adăugând că, după toate acestea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră va scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia celei de-a doua variante ocolitoare a municipiului Suceava, termenul de realizare fiind sfârşitul anului 2023. De preciza este faptul că, primul studiul de fezabilitate al Centurii ocolitoare nr. 2 a fost întocmit în 2009, de firma Consitrans Bucureşti, la acea dată valoarea estimată a investiţiei fiind de circa 38 de milioane de euro. Tot la finele săptămânii, primarul capitalei de judeţ s-a întâlnit cu Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării Regionale întrevederrea concentrându-se pe derularea proiectelor europene care sunt în curs de implementare. Cu acelaşi prilej, la Compania Națională de Investiții (CNI), Ion Lungu a avut o întrevedere şi cu directorul general Irina Pătrășcoiu, obiectul acesteia fiind aprobarea, în Comisia tehnico-economică, la sfârşitul săptămânii în curs, a noilor indicatori tehnico-economici a Sălii polivalente care se va construi în Suceava.