19 august 2025

 În recenta minivacanţă

„Zero cazuri de toxiinfecții alimentare”

„Pentru a  garanta cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure”, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a  organizat şi întreprins mai multe controale. Verificările s-au făcut „în contextul unei sporite afluenţe de turişti şi intensificării activităţii comerciale din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”. În conformitate cu un comunicat de presă al DSVSA, acţiunile de control au avut drept scop protejarea sănătăţii consumatorilor, echipele de inspectori fiind prezenţi la festivaluri, pelerinaje, hramuri bisericeşti, manifestări cu specific gastronomic, târguri de vară şi festivităţi. Astfel, urmărită a fost atingerea obiectivului „zero cazuri de toxiinfecții alimentare”, cu prilejul acţiunilor de control accent punându-se pe respectarea cerinţelor de igienă în spaţiile de depozitare, preparare, prelucrare şi comercializare a produselor alimentare. De asemenea, s-au verificat „igiena şi starea de sănătate a personalului lucrător”, conformitatea materiilor prime, precum şi a ingredientelor utilizate. Totodată, în atenţie au stat trasabilitatea produselor, insistându-se inclusiv pe „măsurile necesare pentru prevenirea practicilor frauduloase”. „DSVSA continuă să supravegheze permanent operatorii din industria alimentară, contribuind la protejarea sănătăţii publice şi la desfăşurarea concediilor în condiţii de siguranţă alimentară” transmite Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.