În
recenta minivacanţă
„Zero
cazuri de toxiinfecții alimentare”
„Pentru a garanta cetăţenilor un
comerţ cu alimente sigure”, în perioada minivacanţei de Sfânta Maria, Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a organizat şi întreprins mai multe controale.
Verificările s-au făcut „în contextul unei sporite afluenţe de turişti şi
intensificării activităţii comerciale din zonele de agrement şi localităţile de
interes turistic”. În conformitate cu un comunicat de presă al DSVSA, acţiunile
de control au avut drept scop protejarea sănătăţii consumatorilor, echipele de
inspectori fiind prezenţi la festivaluri, pelerinaje, hramuri bisericeşti,
manifestări cu specific gastronomic, târguri de vară şi festivităţi. Astfel, urmărită
a fost atingerea obiectivului „zero cazuri de toxiinfecții alimentare”, cu
prilejul acţiunilor de control accent punându-se pe respectarea cerinţelor de
igienă în spaţiile de depozitare, preparare, prelucrare şi comercializare a
produselor alimentare. De asemenea, s-au verificat „igiena şi starea de
sănătate a personalului lucrător”, conformitatea materiilor prime, precum şi a
ingredientelor utilizate. Totodată, în atenţie au stat trasabilitatea
produselor, insistându-se inclusiv pe „măsurile necesare pentru prevenirea
practicilor frauduloase”. „DSVSA continuă să supravegheze permanent operatorii
din industria alimentară, contribuind la protejarea sănătăţii publice şi la
desfăşurarea concediilor în condiţii de siguranţă alimentară” transmite Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.