19 martie 2025


DSVSA demarează controalele specifice Sărbătorilor pascale

  •  În cazul încălcării normelor sanitare veterinare se vor aplica sancțiuni şi măsuri incluzând suspendarea activității, cât și confiscarea produselor cu risc pentru sănătatea publică

În perioada premergătoare Sărbătorilor pascale 2025, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) întreprinde controale tematice pentru prevenirea riscurilor de toxiinfecții alimentare și în vederea garantării siguranței alimentelor. Controalele se vor desfășura între 19 martie şi 19 aprilie 2025, verificate fiind respectarea normelor de siguranță alimentară în piețe agroalimentare; abatoare; centre temporare de sacrificare; unități de tranșare, procesare și depozitare a alimentelor, precum și în unități de vânzare cu amănuntul, cum ar fi măcelăriile, restaurantele, cofetăriile şi hipermarketurile. Directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc informează că monitorizate sunt circulația și sacrificarea mieilor, cu respectarea regulilor de bunăstare animală și de siguranță alimentară, controlate fiind inclusiv transportul și comercializarea produselor alimentare de origine animală cum ar fi carnea, ouăle, laptele şi peștele. În perioada amintită, la sediile Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La acestea, consumatorii pot sesiza neregulile privind siguranța alimentelor, în cazul constatării unor încălcări ale normelor sanitare veterinare, măsurile aplicabile incluzând suspendarea activității unității, aplicarea de sancțiuni, cât și confiscarea produselor care prezintă risc pentru sănătatea publică. „Recomandăm consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar din surse autorizate, verificând marcajele de conformitate pentru siguranța lor alimentară” dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al DSVSA.