09 martie 2022


Despăgubiri de 350.000 de lei pentru 33 de expropriaţi ai rutei alternative Suceava-Botoşani    

> Cel de-al doilea tronson va fi dat în folosinţă la jumătatea anului, ultimul, cu viaduct de 1 km peste calea ferată, urmând a construit prin PNI

„Ne grăbim cu darea în funcţiune a tronsonului al doilea de pe ruta alternativă Suceava-Botoşani” a anunţat ieri, printr-o declaraţie de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Edilul-şef spune că fost zilele trecute pe şantier, unde a constat că se lucrează „atât cât permit condiţiile meteorologice”. Termenul de dare în folosinţă avansat este data de 30 iunie 2022, în acest moment constructorii concentrându-se pe amenajarea terasamentelor şi trotuarelor şi devierea conductei de gaze naturale. Magistrala de termificare este deja deviată, canalizarea pluvială fiind executată în proporţie de 80%. Astfel, odată cu intrarea funcţiunea staţiilor de asfalt, în aprilie, va fi turnat şi primul strat de bitum. „Un lucru destul de important pentru cei care au fost expropriaţi, am virat într-un cont separat, în bancă, suma de 349.021 de lei. Este vorba despre un număr de 33 de cetăţeni care au fost expropriaţi, cu suprafeţe mai mari sau mai mici de pe ceastă porţiune. Vrem să fim corecţi, să le dăm banii în cont şi le mulţumim pentru înţelegere. Nu au fost contestaţii şi, ca atare, sperăm să nu mai fie, să putem duce la capăt acest tronson al rutei ocolitoare”  a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei. Ultimul tronson al rutei alternative Suceava-Botoşani, ce de la Podul Unirii la DN 29, ar urma să fie finanţat prin Planul Naţional de Investiţii (PNI) Anghel Saligny, peste calea ferată din zonă fiind prevăzută construirea unui viaduct în lungime de 1 km.   Ruta alternativă Suceava-Botoşani are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste Pârâul Cetăţii, continuă cu Podul Unirii peste râul Suceava-strada Energeticianului-strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada „Traian Popovici” şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.