14 octombrie 2021

 


Cu finanţare europeană nerabursabilă

Investiţii de peste 6 milioane de lei în săli de clasă şi laboratoare la Colegiul Naţional „Petru Rareş”

>În cauză este „ o infrastructură școlară de nivel european, care va permite realizarea de performanțe didactice deosebite la acest colegiu de prestigiu” a declarat primarul Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, contractul cu finanţare europeană aferent Proiectului de construire, la Colegiul Naţional „Petru Rareş din reşedinţa de judeţ, a unui corp de clădire cu săli de clasă şi cu laboratoare pentru gimnaziu. Conform edilului-şef sucevean, valoarea investiţiei este de 6,26 de milioane de lei, finanţarea eligibilă fiind eligibilă este de 5 milioane de  lei. Proiectul a fost declarat eligibil în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Acesta include, printre altele, edificarea unui corp de clădire cu destinaţie săli de clasă şi de laboratoare pentru gimnaziu, cu parter şi 4 etaje, realizarea instalaţiilor şi reţelelor de utilităţi, achiziţionarea de mobilier şi dotări aferente activităţii didactice. Semnarea noului contract de finanţare survine inaugurării, tot la Colegiul Naţional „Petru Rareș”, la începutul anului şcolar 2021-2022, a obiectivelor din cadrul Proiectului „Centru de documentare-informare” Suceava.

„Sunt convins că, prin implementarea acestor proiecte, Colegiul Național <Petru Rareș> va avea o infrastructură școlară de nivel european, care va permite realizarea de performanțe didactice deosebite la acest colegiu de prestigiu din orașul nostru” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.