06 august 2020


Sucevenii sunt ajutaţi cu produse alimentare de la UE 
  • Acestea sunt distribuite celor 944 de beneficiari ai venitului minim garantat şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei

Pachete conţinând produse alimentare vor fi distribuite locuitorilor municipiului Suceava în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Primarul Ion Lungu  a anunţat  că, de ieri, între 9.00 şi 14.00, pachetele pot fi ridicate din spaţiul închiriat de Primărie de la CONSUC, în Burdujeni. Un pachet cu produse alimentare conţine 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, două pungi cu paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve din carne de vită, 3 conserve din carne de porc, 5 conserve de pateu din ficat de porc, două cutii de compot din fructe, un borcan cu gem din fructe şi un borcan cu gem dietetic din fructe. „Cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi de la Poliţia Locală sunt acolo, pentru a repartiza aceste produse venite de la Uniunea Europeană” a spus primarul Ion Lungu. 
Primăria Sucevei are 944 de beneficiari ai venitului minim garantat şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei. Conform reglementărilor cu specific, în cazul în care pachetele nu sunt ridicate, pe liste suplimentare pot fi înscrise persoanele care iau masa la cantina de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi persoanele vulnerabile.  Anterior, Primăria a distribuit, în cadrul POAD, câte un pachet conţinând 5 periuţe de dinţi, 300 ml de pastă de dinţi, 500 ml de săpun lichid, 800 ml de şampon pentru copii, 500 de ml de şampon pentru adulţi şi 2.700 de mg de detergent pentru rufe.