DSVSA a autorizat
Două centre temporare de
sacrificare a mieilor în Suceava şi Pătrăuţi
> Dr. Mihai Sorin Voloşenic
atrage atenţia asupra riscului major de îmbolnăvire în cazul cumpărării şi
consumării cărnii „de origine necunoscută, provenită din tăieri clandestine”

În judeţul Suceava funcţionează 8 unităţi autorizate, inclusiv abatoare,
pentru sacrificarea ovinelor, respectiv a mieilor, face cunoscut dr. Mihai Voloşeniuc,
directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor. În plus, informează dr. Voloşeniuc, cu aprobarea primăriilor,
avizul DSVSA şi sub supravegherea medicilor veterinari, în perioada
premergătoare Sărbătorilor pascale autorizate sunt şi două centre temporare de
sacrificare a mieilor. Proprietarii crescători de ovine care au făcut cerere şi au obţinut aprobare pentru
sacrificarea şi comercializarea mieilor, între şi 10 şi 19 aprilie, sunt Aurel
Dolceanu din Suceava şi Gheorghe Şuiu din comuna Pătrăuţi. Şeful DSVSA atrage
atenţia asupra riscului major de îmbolnăvire în cazul cumpărării şi consumării
cărnii „de origine necunoscută, provenită din tăieri clandestine”.
„Populaţia trebui să evite spaţiile
improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sistemul de vânzare
stradal, dintre blocuri, din portbagajele maşinilor şi din locurile în care nu sunt
asigurate controlul sanitar veterinar, o temperatură şi o stare de igienă
corespunzătoare” a accentuat dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al
Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.