Cu prilejul controale din
perioada premergătoare Paştelui
Amenzi de peste 140.000 de lei
date de inspectorii sanitari veterinari suceveni
În scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, în perioada 17 martie-7 aprilie 2025, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au verificat 233 de obiective autorizate, informează directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc. Este vorba despre 17 abatoare; două centre de sacrificarea a mieilor; 5 unităţi de prelucrare a laptelui;19 unităţi de procesare a cărnii, de carmangerii şi măcelarii; 103 de restaurante, pizzerii, pensiuni turistice, baruri, unităţi fast-food, unităţi de catering şi cantine; 8 laboratoare de cofetărie şi laboratoare de patiserie; 59 de hypermarketuri, supermarketuri şi magazine alimentare; 12 pieţe agroalimentare, cât şi 5 unităţi de comercializare a peştelui. În urma neregulilor constate, inspectorii DSVSA au dat 54 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 de avertismente şi 16 amenzi însumând 142.400 de lei. În trafic, controalele au fost întreprinse în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă ca aprovizionarea cu carne şi produse din carne, lapte şi produse lactate, ouă, peşte, cât şi cu alte produse de origine animală sau non-animală, inclusiv cu produse folosite la vopsirea ouălor, să se facă doar din unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar si pentru siguranţa alimentelor. Neregulile pot fi semnalate la DSVSA, la numărul de telefon 0230/522.848, la cele afişate la sediile circumscripţiilor sanitare veterinare, precum şi la tel-verde 0800.826.787, cu apelare gratuită.