Atenţie la cumpărarea ouălor,
brânzei şi cozonacilor de Paşte
> Ouăle nu trebuie să aibă coaja
crăpată, brânzeturile vor fi expuse în spații protejate, iar cozonacii şi
prăjiturile vor fi ambalate corespunzător

Comercializarea ouălor va avea loc doar în unități autorizate, de către
producători înregistrați sanitar-veterinar, informează Direcţia Sanitară
Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. De asemenea, transportul se
va face în mijloace auto autorizate, asigurându-se condițiile de temperatură și
igienă corespunzătoare. Ouăle trebuie marcate și supuse examenului ovoscopic,
cele cu coaja crăpată sau deteriorată fiind retrase de la vânzare și dirijate spre neutralizare.
Laptele va proveni doar de la animale sănătoase, crescute în ferme autorizate
sanitar-veterinar, iar brânzeturile vor fi expuse la vânzare numai în spații igienizate, protejate
împotriva contaminării. Etichetele vor conţine informații despre produs,
producător, data obținerii și locul de producție, iar ambalajele vor fi
igienizate corespunzător. Alte produse tradiționale, respectiv cozonacii, prăjiturile,
cât şi legumele de sezon se vor comercializa ambalate corespunzător și sub
supraveghere sanitar-veterinară. În
cazul peștelui și produselor din pescuit, desfacerea este permisă doar în unități
înregistrate, asigurându-se temperaturile adecvate și etichetarea corespunzătoare.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava recomandă
cumpărătorilor să verifice dacă acestea sunt
corespunzătoare din punct de vedere organoleptic și dacă prezintă paraziți
vizibili.