Risc pentru consumatorii care achiziţionează
şi consumă carne de porc comercializată clandestin
> Dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, şeful DSVSA, recomandă
populaţiei să se aprovizioneze numai de la unităţi autorizate sau înregistrate
sanitar veterinar
Până pe 29 decembrie, dar şi între 27 şi 30
decembrie 2022, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor Suceava şi la cel al circumscripţiilor sanitare veterinare şi
pentru siguranţa alimentelor oficiale este asigurată permanenţa, va fi afişat
programul de lucru, locaţiilor în care este efectuat examenul pentru
identificarea trichinellei spiralis din carnea de porc, cât şi numerele
de telefon la care consumatorii pot sesiza abaterile de la normele sanitare
veterinareîn vigoare. Anunţul este făcut de către directorul executiv dr. Mihai
Sorin Voloşeciuc, care informează asupra importanţei efectuării examenului
trichineloscopic şi a cumpărării de carne şi produse de origine animală obţinute
numai în unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. Şeful DSVSA atrage
atenţia şi în legătură cu riscul la care se expun consumatorii care
achiziţionează şi consumă carne de porc comercializată clandestin, provenită
din surse necunoscute sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar. De
aceea este bine ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine alimentară,
în special cu carne de porc, cu produse
din carne tratate sau netratate termic, precum şi cu alte produse de origine animală
şi non animală să se facă numai din locuri autorizate sau înregistrate şi
supuse controlului sanitar veterinar. „Recomandăm pentru populaţiei să nu se
aprovizioneze din spaţii improvizate sau din sistemul de vânzare stradal, de pe
marginea drumurilor naţionale, dintre blocuri, din portbagajul maşinilor,
locuri în care nu sunt asigurate controlul sanitar veterinar, siguranţa
alimentară şi sănătatea publică” a subliniat dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, directorul
executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
Suceava. Neregulile în domeniul siguranţei alimentare pot fi sesizate la
numărul de telefon cu apelare gratuită tel verde 0800.826.787.