12 decembrie 2022

 

Risc pentru consumatorii care achiziţionează şi consumă carne de porc comercializată clandestin

> Dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, şeful DSVSA, recomandă populaţiei să se aprovizioneze numai de la unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar

Până pe 29 decembrie, dar şi între 27 şi 30 decembrie 2022, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava şi la cel al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale este asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, locaţiilor în care este efectuat examenul pentru identificarea trichinellei spiralis din carnea de porc, cât şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza abaterile de la normele sanitare veterinareîn vigoare. Anunţul este făcut de către directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, care informează asupra importanţei efectuării examenului trichineloscopic şi a cumpărării de carne şi produse de origine animală obţinute numai în unităţi autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. Şeful DSVSA atrage atenţia şi în legătură cu riscul la care se expun consumatorii care achiziţionează şi consumă carne de porc comercializată clandestin, provenită din surse necunoscute sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar. De aceea este bine ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine alimentară, în special cu  carne de porc, cu produse din carne tratate sau netratate termic, precum şi cu alte produse de origine animală şi non animală să se facă numai din locuri autorizate sau înregistrate şi supuse controlului sanitar veterinar. „Recomandăm pentru populaţiei să nu se aprovizioneze din spaţii improvizate sau din sistemul de vânzare stradal, de pe marginea drumurilor naţionale, dintre blocuri, din portbagajul maşinilor, locuri în care nu sunt asigurate controlul sanitar veterinar, siguranţa alimentară şi sănătatea publică” a subliniat dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. Neregulile în domeniul siguranţei alimentare pot fi sesizate la numărul de telefon cu apelare gratuită tel verde 0800.826.787.