22 decembrie 2022


Încălzire într-un prim tronson al Bazarului

> „Este un proiect mare, complicat din punct de vedere tehnic” apune primarul Ion Lungu, lucrările la un al doilea tronson urmând a fi gata la jumătatea lui 2023

Un prim corp al Complexului comercial Bazar din Lunca Sucevei va beneficia de încălzire centralizată încă înainte de încheierea anului. Ion Lungu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că deja se fac probe de punere în funcţiune a instalaţiilor. 

„Se fac probe la hala nr. 2 şi sperăm ca în următoarele zile să putem da căldură. S-a montat acel punct termic, cât şi instalaţia de încălzire, şi încă se mai lucrează la închiderea acoperişului. Credem că în câteva zile aceste lucruri vor fi finalizate, în aşa fel încât să fie încălzit primul tronson din Bazar” a declarat primul gospodar Ion Lungu. Iniţial s-a apreciat ca în Corpul mic II-IV la căldură să se dea drumul începând cu data de 1 decembrie 2022. În ceea ce priveşte Corpul mare I-III, „care este acoperit”, intervenţiile ar urma să fie gata pe 30 iunie 2023. „Oamenii pot să vadă că aducem cu adevărat căldură în Bazar, că nu sunt doar vorbe. Dar, sigur, este un proiect mare, complicat din punct de vedere tehnic” arată edilul-şef Ion Lungu. Consumator semnificativ, Bazarul sucevean, va fi branşat la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură al municipiului, energia termică fiind produsă în centrala în cogenerare pe biomasă a Bioenergy Suceava şi transportată, distribuită şi furnizată de Thermonet Suceava. Contractul pentru lucrările de introducere a căldurii în Bazarul din Lunca Suceveia fost semnarea la începutul lunii noiembrie 2020, câştigătorul acestora, la licitaţie, fiind asocierea dintre firmele autohtone Con Bucovina, Ada ProdCons şi Loial Impex. Valoarea actualizată a investiţiei a ajuns la 26,64 de milioane de lei, aceasta crescând cu 3,98 de milioane de lei, respectiv cu 18%.