15 decembrie 2022

La Gala Asociaţia Municipiilor din România

Municipiul Suceava a luat Premiul de excelenţă pentru „Investiţii şi regenerare urbană a spaţiilor publice”

> „Aceste premii arată că lucrurile în oraşul
nostru merg într-o direcţie bună!” evidenţiază primarul Ion Lungu, anterioarele distincţii fiind primite pentru excelenţă în educaţie, iluminat public, transport public electric local şi gestionarea deşeurilor

Municipiul Suceava a obţinut, în acest an, Premiul de excelenţă la categoria „Investiții şi regenerare urbană a  spaţiilor publice”, face cunoscut primarul Ion Lungu, participant la Gala premiilor de excelenţa AMR 2022, organizată la Opera Naţională Bucureșţi de Asociaţia Municipiilor din România. 

Potrivit edilului-şef sucevean, distincţia a fost decernată reşedinţei de judeţ, în mod special pentru Proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava”, adică pentru Zona de agrement de pe malul râului Suceava. Lungu reliefează că în aplicaţia prezentată a inclus şi Zona de agrement „Tătăraşi”, amenajată pe o suprafaţă de 7,4 de hectare, având debarcader, spaţii de relaxare şi locuri de joacă pentru copii. Totodată, în acelaşi cadru, prezentate au fost fişele de proiect având ca obiectiv amenajarea celor peste 140 de hectare de pădure-parc, respectiv a zonele de agrement Parc Şipote şi Pădure Zamca. Şeful administraţiei publice sucevene reaminteşte că acesta este cel de-al cincilea premiu de excelenţa pe care îl primeşte municipalitatea suceveană, după cele anterioare pentru excelenţă în educaţie, iluminat public, transport public electric local şi gestionarea deşeurilor. „Aceste premii arată că lucrurile în orașul nostru merg intr-o direcţie bună!” evidenţiază Ion Lungu, primarul Sucevei.