15 septembrie 2020

După construirea stadionului nou,
Centru de afaceri pe „Areni”
>Vom face o licitaţie internaţională, transparentă, pentru înfiinţarea unui mini-World Trade Center” arată primarul Ion Lungu, menţionând că inclus în proiect este şi un hotel de 5 stele     
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava nu renunţă la proiectul amenajării unui centrul de afaceri la „kilometrul zero” al reşedinţei de judeţ. Acesta ar urma să fie materializat în prejma sediului Primăriei şi a Universităţii „Ştefan cel Mare, pe actuala suprafaţă a stadionului „Areni”. Potrivit şefului executivului urbei capitală de judeţ, proiectul construirii Sălii polivalente de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni este în linie dreaptă, „nemaiputând fi întors de pe orbită”. „După ce va intra primul buldozer acolo, ne vom adresa Companiei Naţionale de Investiţii şi pentru un stadion nou. Avem această posibilitate, deoarece există spaţiu suficient de 12 hectare, cu plan urbanistic zonal pentru sală polivalentă, stadion şi bazine olimpice. Există disponibilitate la CNI, însă, din păcate, până acum proiectele sportive au fost pe criterii politice. În mandatele trecute s-au făcut în zona de sud, în Târgu Jiu, Alexandria şi Craiova” a punctat edilul-şef.     
Lungu spune că proiectul Centrului afaceri mai a fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Suceava şi cu mai mulţi ani în urmă, însă iniţiativa şi demersurile vor fi readuse în actualitate. „După ce facem stadionul nou, ne rămân aceste 2 hectare de teren lângă Primărie. Voi propune Consiliului Local să facem un parteneriat public privat în care Primărie să vină cu terenul. Vom face un proiect-cadru, tip, cu licitaţie internaţională, transparentă, pentru un mini-World Trade Center, cu spaţii destinate afacerilor. Vin firme care vor să investească în Suceava dar, iată, nu au locuri pentru birouri. În acelaşi timp, ne trebuie şi un hotel de 5 stele, pentru că, de multe ori, sosesc delegaţii guvernamentale, delegaţii externe, nu există unităţi care să dispună de unităţi de 30-40 de camere, iar vizitatorii merg să se cazeze în alte unităţi, în afara municipiului. Nu este normal ca un municipiu reşedinţă de judeţ să nu aibă asemenea facilităţi” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei.