04 august 2019

"Repatriot 2019" Suceava
Dialog dintre mediul de bussines românesc şi antreprenorii din diaspora
·        "Cred că este un câştig pentru noi să găzduim această manifestare" arată Gheorghe Flutur, preşedintele CJ, Suceava fiind cea de-a patra gazdă a summitului, după Bucureşti, Cluj Napoca şi Alba Iulia.  
Ediţia a IV-a a Summitului "Repatriot 2019" va fi găzduită de judeţul Suceava. Manifestarea va avea loc în perioada 3-6 octombrie 2019, în vederea susţinerii financiare a evenimentului din bugetul judeţean urmând a fi alocată o sumă de  80.000 de lei. Banii vor fi orientaţi înspre plata cazării a 30 de invitaţi şi a mesei oficiale pentru 250 de invitaţi, participanţi la Gala anuală "Top 100 de români de pretutindeni", dar şi pentru suportarea contravalorii suvenirurilor simbolice, specifice zonei. Potrivit lui Gheorghe Flutur, prin implicarea Consiliului Judeţean în calitate de partener în proiect, cei peste 300 de oameni de afaceri ar putea fi "adevăraţi ambasadori ai Bucovinei în ţările în care aceştia trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea", summitul constituind  "o oportunitate de a promova judeţul Suceava". "Anul trecut a fost organizat la Alba Iulia, pentru 2019 propunerea este să fie la Suceava. Este vorba despre o dezbatere a mediului de afaceri, în special, una despre investiţii şi iniţiative <acasă>, în ţară". S-a arătat multă lume interesată şi eu cred că este un câştig pentru noi să găzduim această manifestare, prilej cu care va fi organizată şi Gala >"
a precizat preşedintele Gheorghe Flutur. Ediţiile anterioare ale Summitului "Repatriot" au fost organizate în Bucureşti, Cluj Napoca şi Alba Iulia. Proiectul se adresează românilor din diaspora "care doresc să se reconecteze cu ţara, prin conştientizarea  importanţei rolului pe care îl au sau îl pot avea aceştia în dezvoltarea României". Deliberativului judeţean a aprobat acordul de colaborare dintre Consiliul Judeţean şi Fundaţia "Romanian Bussines Leaders", printre obiectivele acordului numărându-se facilitarea dialogului între mediul de bussines românesc şi antreprenorii din diaspora, în scopul atragerii de noi investiţii în România, precum şi facilitarea de transferului de modele de afaceri de succes în ambele sensuri.