11 noiembrie 2008


Strategie de creştere a bovinelor din rase pentru carne
· Consiliul Judeţean şi oficialităţile din Regiunea Abruzzo din Italia vor să înfiinţeze un sistem integrat forma din ferme de îngrăşare, abatoare, unităţi de procesare, magazine de desfacere şi restaurante
Consiliul Judeţean Suceava pregăteşte, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, o strategie de creştere a bovinelor din rase de carne. Preşedintele instituţiei, Gheorghe Flutur, susţine că aceasta urmăreşte mai multe obiective specifice, printre care îmbunătăţirea calităţii păşunilor şi ameliorarea raselor de taurine. În acest din urmă domeniu, se va colabora cu partenerii italieni din Regiunea Abruzzo, care să vin cu instrumente bancare şi material seminal pentru ameliorare genetică, urmând să preia şi mare parte din producţia de carne astfel rezultată. Gheorghe Flutur spune că aceasta va fi promovată şi în rândul populaţiei, iniţiativa fiind extinsă prin înfiinţarea unui sistem integrat în interiorul căruia să se regăsească, ferme de îngrăşare, abatoare, unităţi de procesare, magazine de desfacere şi restaurante. „Interesul nostru este să creăm o marcă recunoscută, care să fie carnea de Bucovina”, reliefează şeful executivului judeţean. Cooptate vor fi şi cele 3 asociaţii ale fermierilor, respectiv Asociaţia crescătorilor de taurine „Bucovina”, „Noua fermă” Vatra Dornei şi „Timineanca” Fundu Moldovei. „Trebuie să încurajăm producţia, pentru că Suceava se pretează la creşterea animalelor, inclusiv prin programe europene”, a precizat Gheorghe Flutur, specificând că va angaja, la Direcţia dezvoltare rurală, un specialist care să se ocupe special de proiecte de acest gen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu