03 septembrie 2018

Sucevenii au rămas fără apă caldă fără a fi preveniţi
·        Deşi era anunţată de către Thermonet pentru astăzi, sistarea, în vederea efectuării intervenţiilor anuale, a survenit încă de sâmbătă, din cauza unor probleme tehnice la centrala termică a producătorului Bioenergy.
·        „Thermonet va acţiona cu responsabilitate maximă pentru ca reţeaua de transport, distribuire şi furnizare să fie pregătită pentru a prelua agentul termic de la producătorul Bioenergy”, arată directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan.  
Cu toate că Thermonet Suceava anunţase că va proceda la sistarea alimentării cu apă caldă începând de astăzi, mulţi dintre locuitorii reşedinţei de judeţ nu au mai apucat să facă o ultimă baie comodă înainte de perioada de revizii anuale, întrucât măsura fost luată cu aproape 2 zile mai devreme, respectiv de sâmbătă la amiază. Conducerea transportatorului, distribuitorului şi furnizorului de energie termică a transmis că decizia nu îi aparţine în totalitate, aceasta fiind determinată, în mod neprevăzut, pe fondul unor „probleme tehnice”, de către responsabilii Bioenergy, administratorul centralei în cogenerare din Lunca Sucevei. „În urma unor probleme tehnice neprevăzute, Bioenergy Suceava, producătorul agentului termic în municipiul Suceava, a oprit funcţionarea centralei începând de pe data de 1 septembrie 2018, fapt care a condus la sistarea furnizării apei calde cu două zile mai repede decât data anunţată pentru efectuarea lucrărilor de revizii, mentenanţă şi reparaţii anuale”, se precizează într-un comunicat de presă al Thermonet. Anul acesta, intervenţiile în sistemul centralizat de termificare sunt programate pentru intervalul 3-7 septembrie 2018. Lucrările au în vedere, în primul rând, pompele nr. 1 şi nr. 2 ale treptei I din în preajma fostei Termica. Intervenţii se vor face la racordul punctului termic din Piaţa agroalimentară centrală a municipiului, iar la punctul termic „Cuza Vodă 6” urmează a fi schimbate contoarele din circuitul primar. Reparaţii sunt prevăzute la racordurile punctelor termice „Cuza Vodă” nr. 3, nr. 4 şi nr. 5, respectiv pe conducta DN 250. Potrivit lui Mugur Corlăţan, supuse reviziei vor fi schimbătoarele de căldură pentru prepararea apei calde menajere din toate punctele termice de pe raza reşedinţei de judeţ. Firma care are în concesiune serviciul amintit profită de perioada de sistare pentru a interveni la introducerea alimentării cu apă caldă şi căldură a blocurilor construite pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, care vor fi date în folosinţă în această toamnă. În apropiere, reparaţiile vizează şi branşamentul Staţiunii de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă, în zona Spitalului Vechi. „Ne cerem scuze sucevenilor pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că salariaţii Thermonet vor acţiona cu responsabilitate maximă pentru ca reţeaua de transport, distribuire şi furnizare să fie pregătită pentru a prelua agentul termic de la producătorul Bioenergy”, se arată în comunicatul de presă al Thermonet, semnat de directorul Mugur Ovidiu Corlăţan.