09 mai 2024

 Modernizarea Parcului Mărăşeşti va demara până la sfârşitul anului 2024

>  „Fiind foarte vechi, acesta prezintă degradări majore ale pavajului, mobilierului, instalaţiilor de iluminat, spaţiilor verzi, dar şi ale fântânii arteziene, uzată fizic şi moral”

Primăria municipiului Suceava pregăteşte licitaţia pentru realizarea obiectivului de investiţii privind modernizarea Parcului Mărăşeşti. „Un obiectiv important pe care vrem să-l modernizăm este parcul de pe Mărăşeşti. Acesta este prins în lista de investiţii din 2024. În acest moment se lucrează la partea de proiect tehnic, după ce anterior au fost aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. Sigur, urmează organizarea licitaţiei” arată edilul-şef. Parcul Mărăşeşti nu se mai încadrează în ansamblul urbanistic de pe strada Mărăşeşti, dominat de Catedrala Naşterii Domnului, „deoarece, fiind foarte vechi, acesta prezintă degradări majore ale pavajului, mobilierului, instalaţiilor de iluminat, spaţiilor verzi, dar şi ale fântânii arteziene, uzată fizic şi moral”. 
Valoarea investiţiei este calculată la 7,414 de milioane de lei, parcul modernizat urmând a fi redat sucevenilor din zonă după 16 luni de la semnarea contractului de execuţie cu firma câştigătoare a licitaţiei şi demararea efectivă a lucrărilor. „Sunt convins că în acest an vor demara lucrările de modernizare a Parcului Mărăşeşti, pe soluţie o pe care am propus-o. Aceasta stârneşte discuţii, însă acel proiect <megalomanic>  al domnului arhitect Doru Olaş este imposibil de pus în practică, pentru că afectează multe proprietăţi private şi ar bloca oraşul timp de 10 ani de zile. Deşi frumos, este un proiect practic imposibil,” a  explicat Ion Lungu, primarul Sucevei. Aflat în „vecinătatea Catedralei Ortodoxe”, Parcul Mărăşeşti va avea suprafeţe de gazon combinate cu pardoseli de granit, placaje din marmură, trotuare din asfalt, pietriş decorativ şi jardiniere. Plantaţi vor fi feluriţi arbuşti de dimensiunii medii, arbori de dimensiuni mari, cât şi plante perene. La toate acestea se adaugă o fântâna arteziană complet echipată, o suprafaţă cu luciu de apă, o cascadă, dar şi jocuri de jeturi de apă. Pe lângă noi stâlpi de iluminat, montate vor fi bănci de diferite tipuri, un suport pentru biciclete, coşuri de gunoi şi o scrumieră urbană.