27 noiembrie 2023

După recente lucrări de modernizare

Patinoarul artificial se deschide oficial de Ziua Bucovinei 

> „Dragi copii, dragi suceveni, vă așteptăm la patinoar!” a spus Ion Lungu, primarul Sucevei, precizând că tarifele rămân la nivelul celor practicate în sezonul rece precedent

Astăzi, de Ziua Naţională a Bucovinei, este deschis oficial Patinoarul artificial de pe strada Universităţii din municipiul Suceava.  Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, care ieri a inaugurat lucrările de modernizare făcute în ultima perioadă, cu finanţare din bugetul local. Pe lângă înlocuirea, pe o lungime de 170 de metri, a mantinelei deteriorate, refăcute au fost trotuarelor care înconjoară suprafaţa de gheaţă, s-a reamenajat spaţiului de depozitare a zăpezii, s-au asigurat măsuri de protecţie în zona pucului, amenajându-se şi o centură de betona armat în care sunt încastrate balustradele. În acest sens, din vistieria municipală s-a alocat o sumă de 449.655 de lei. „Dragi copii, dragi suceveni, vă așteptăm la patinoar!” a spus Ion Lungu, primarul Sucevei, precizând că tarifele de intrare, cât şi cele pentru serviciile oferite, rămân la nivelul celor practicate în sezonul rece precedent. Patinoarul artificial de pe strada Universităţii are 3.230 de metri pătraţi, suprafaţa descoperită pentru patinaj fiind de 60x30 de metri pătraţi. La acestea se adaugă o tribună neacoperită, precum şi clădirea administrativă care adăposteşte inclusiv centrala de frig. La Patinoar îşi desfăşoară activitatea şi Secţia de hochei a Clubului Sportiv Municipal (CSM). 

În luna martie a anului 2016, Ion Lungu informa că municipiul Suceava fusese prins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea alocării de fonduri pentru lucrările de acoperire a Patinoarului artificial de pe strada Universităţii. La acel moment, ca prioritate, Suceava ar fi fost al doilea din ţară, după Bucureşti, în ordine descrescătoare urmând Ploieşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Brăila şi Craiova.În 2007 a fost refăcută pista, iar sistemul frigorific vechi pe amoniac a fost înlocuit cu unul nou pe bază de glicol. De asemenea, în 2020,, pentru încălzire şi prepararea apei calde, a fost montată centrala termică proprie pe gaze naturale, înlocuit fiind sistemul de încălzire învechit. În 2021, Primăria cheltuit 330.000 de lei cu repararea acoperişului, respectiv cu refacerea hidroizolaţiei, primenit fiind, totodată, şi acoperişul magaziei. Operate au fost, de asemenea, o serie de intervenţii interioare şi exterioare, precum reparații la pereți și tavane; înlocuirea ușilor interioare și exterioare; înlocuirea geamurilor; repararea pardoselilor, grupurilor sanitare, instalaţii sanitare şi electrice, precum şi a trotuarelor.